Tesla începe producția de serie la fabrica din Berlin. Elon Musk va fi prezent pentru a preda primele mașini Model Y

Autor: Cristian Gubandru 22 mart. 2022 Știri auto

Tesla începe producția de serie la fabrica din Berlin, care va permite mărcii americane să își crească prezența pe piața auto europeană. Elon Musk va fi prezent pentru a preda primele mașini Model Y produse la Giga Berlin.

CEO-ul Tesla a postat pe Twitter despre Giga Berlin și evenimentul de livrare Model Y.

„Ne bucurăm să predăm mâine primele mașini de serie fabricate de Giga Berlin-Brandenburg!” a postat pe Twitter Musk.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La ceremonia de deschidere vor participa și cancelarul Olaf Scholz (SPD) și ministrul federal al economiei Robert Habeck (Verzii).

Mulți politicieni germani și-au anunțat prezența Tesla Giga Berlin. Ministrul federal al transporturilor, Volker Wissing, și-a împărtășit recent părerile despre evenimentul de livrare a Model Y, spunând că „a fost o piatră de hotar semnificativă pentru viitorul fabricii Tesla din Germania. Deschiderea fabricii Tesla din Brandenburg arată că Germania este cea mai mare locație de automobile din Europa.

Președintele Asociației Germane a Industriei Auto (VDA), Hildegard Müller, a menționat, de asemenea, că investițiile Germaniei în cercetarea și dezvoltarea industriei auto electrice ar face din tranziția de la combustibili fosili la electrice o poveste de succes și vor ajuta la stabilirea standardelor internaționale pentru vehicule.

„Faptul că Tesla a ales Grünheide arată cât de atractivă este industria auto germană”, a spus Müller.

Care va fi producția Tesla în Germania

Tesla şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule pe an la uzina sa de lângă Berlin.

Angajații noii fabrici de lângă Berlin sunt remunerați mai slab comparativ cu cei din uzinele producătorilor germani de automobile. Potrivit IG Metall, principalul sindicat auto din Germania, salariile pe care constructorul american le plătește sunt cu 20% mai puțin decât cele plătite de rivalii germani.

Sursa: Teslarati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide