Subaru a dezvăluit noul Forester. SUV-ul primește un nou propulsor hibrid, dar păstrează caracterul robust – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 nov. 2023 Știri auto

Subaru a prezentat noul Forester cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. SUV-ul se bucură de noi tehnologii, design actualizat și un nou propulsor hibrid.

Subaru a ales să dezvălui noul Forester la Salonul Auto de la Los Angeles. Avem de-a face cu o generație complet nouă a SUV-ului nipon, care beneficiază de un design modern, tehnologii noi, dar și de un nou propulsor hibrid.

SUV-ul japonez a fost reînnoit din temelii, primind o nouă generație. Subaru pare că are o rețetă bine studiată pentru SUV-ul său compact, care a ajuns acum la cea de-a cincea generație și are 2,6 milioane de exemplare vândute doar în Statele Unite ale Americii. Modelul păstrează proporțiile caracteristice, dar se bucură de un look nou, cu blocuri optice modernizate și linii cizelate. Protecțiile din plastic negru nu puteau lipsi din rețetă, iar clienții pot alege jante cu dimensiuni de până la 19 inch.

Subaru Forester va putea fi comandat și sub forma unui hibrid

Sub noua sa înfățișare, modelul păstrează sistemul de tracțiune integrală de la Subaru și beneficiază de o gardă la sol ce măsoară 221 de milimetri. Pe piața din SUA, toate variantele lui Forester vor fi echipate cu un motor boxer de 2,5 litri și 180 CP, conectat la o transmisie automată CVT. Atunci când va ajunge în Europa, ne așteptăm ca varianta cea mai populară a SUV-ului nipon să fie cea full-hybrid. Astfel, Subaru mai face un pas către electrificarea completă, pe lângă actualul model electric din gama sa, Solterra, sora Toyotei bZ4X.

În interior, calitatea a fost îmbunătățită, la fel ca și sistemul de infotainment. Acum există un ecran tactil de 11,6 inch orientat vertical, cu Apple CarPlay wireless și Android Auto. Sistemul de asistență pentru șofer EyeSight de la Subaru a fost, de asemenea, îmbunătățit, cu un câmp vizual mai larg și o detectare mai bună a bicicliștilor și pietonilor. În plus, compania declară că șasiul noului Forester este cu 10% mai rigid decât cel al vechiului model, lucru ce ar trebui să confere mașinii o ținută de drum mai confortabilă și mai silențioasă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Subaru


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide