Succesorul electric al lui A8 va fi cel mai puternic model construit vreodată de Audi

Autor: Adrian Somai 24 apr. 2023 Știri auto

Segmentul limuzinelor de lux cu motoare termice puternice pare deja a fi de domeniul trecutului pentru cei mai mulți dintre constructorii de renume de pe scena auto internațională, marea lor majoritate îndreptându-și deja atenția către modelele electrice. Avem două exemple perfecte chiar de pe piața auto europeană, acolo unde BMW și Mercedes-Benz au adus în acest segment modele precum i7 sau EQS.

Din toată această poveste lipsesc parcă germanii de la Audi, nu?! Ei bine, nu se va mai întâmpla asta pentru mult timp, succesorul lui A8 urmând să fie echipat cu un sistem de propulsie electric. Prea multe informații oficiale despre viitorul Audi A8 electric nu știm încă la această oră, însă producătorul german face o promisiune extrem de interesantă.

Noul Audi A8 va primi, așadar, în premieră o nouă generație cu un sistem de propulsie exclusiv electric. Noile modele urmează să fie lansate oficial în 2024, în anul în care Audi va sărbători împlinirea a nu mai puțin de 30 de ani de la lansarea primului A8. Potrivit informațiilor pe care le-am aflat deja recent, noul A8 va avea un design similar celui pe care l-am văzut odată cu prezentarea conceptului Grandsphere.

Noul A8 va avea la bază platforma dedicată PPE

Potrivit Autocar, noul Audi A8 urmează să fie cel mai puternic model de serie dezvoltat vreodată de constructorul german. Nu știm exact ce înseamnă asta în momentul de față, însă noul A8 ar urma să fie mai puternic decât RS e-tron GT sau RS6 Competition. Dacă ultimul dintre acestea se poate lăuda cu o putere de 630 de cai, RS e-tron GT este echipat cu un sistem de propulsie capabil să dezvolte 646 de cai putere.

Noua generație a lui Audi A8 va fi construită având la bază platforma dedicată PPE, construită de cei de la Audi în colaborare cu Porsche. De asemenea, britanicii de la Autocar mai susțin cu această ocazie că noul A8 va prelua și acumulatorul de 120 kWh al conceptului Grandsphere, prezentat în 2021. În aceste condiții, noul model ar putea avea o autonomie de aproximativ 700 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide