Supercar-ul electric de la BYD a început să sară în timpul prezentării oficiale – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2023 Știri auto

BYD a prezentat un nou supercar electric cu peste 1.000 CP și o suspensie inteligentă. Mașina a început să sară în timpul prezentării oficiale. De asemenea, supercar-ul celor de la BYD poate merge pe trei roți.

Noul supercar de la BYD, YangWang U9, a fost prezentat la Salonul Auto de la Shanghai și, dincolo de caracteristicile la care ne-am putea aștepta de la vehiculele electrice, dispune de câteva funcții interesante. Acestea includ și un sistem avansat de suspensie, diferit de oricare altul pe care l-am văzut până acum.

În timpul prezentării care a avut loc în China, supercar-ul electric de la BYD s-a îndreptat spre scenă sărind. Pare a fi ceva asemănător cu ceea ce am putut vedea în trecut la Mercedes-Benz, mai ales dacă ne aducem aminte de suspensia pneumatică a lui GLE. Cu toate acestea, sistemul BYD este mai avansat și mult mai impresionant.

Supercar-ul BYD YangWang U9 dispune de o suspensie foarte avansată

Potrivit Carscoops, sub caroseria lui U9 se află ceea ce YangWang numește „Disus-X”. Această suspensie inovativă integrează Sistemul inteligent de control al amortizării (Disus-C), Sistemul inteligent de control hidraulic al amortizării (Disus-P) și Sistemul inteligent de control al amortizării pneumatice (Disus-A) și oferă mișcări complexe verticale, laterale și longitudinale, dând dovadă de un control care „depășește concurența” și cele mai avansate sisteme ale lor, spune BYD.

Acest supercar poate merge pe trei roți, folosind sistemul de suspensie pentru a ridica colțul fără roată și a evita impactul cu solul. Este o capabilitate care ne aduce aminte de suspensia folosită de Citroen pe multe dintre modelele sale, o suspensie care permitea mașinilor să meargă pe doar trei roți.

BYD declară că sistemul poate fi folosit și pentru a reduce ruliul caroseriei, a minimiza riscul de răsturnare și pentru a ajuta la accelerarea puternică și la frânarea de urgență.

Puterea este pe măsură

Probabil că va avea nevoie de ajutorul acestei suspensii inteligente, deoarece această mașină dezvoltă 1.100 CP și 1.280 Nm de cuplu, putere oferită de nu mai puțin de patru motoare electrice. Aparent, mașina va sprinta de la o la 100 km/h în aproximativ 2 secunde și va avea o autonomie de circa 700 de kilometri cu o singură încărcare.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops, DPCcars YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide