Surpriza anului 2024? Dacia ar putea lansa un SUV coupe accesibil

Autor: Ionuț Vîlciu 30 ian. 2024 Știri auto

Salonul Auto de la Geneva se apropie cu pași repezi, iar evenimentul ar putea marca lansarea unui model foarte interesant în gama Dacia.

În urmă cu ceva timp, v-am prezentat o versiune coupe a Daciei Duster 2024, imaginată de un designer grafic și, cu toate că există cu siguranță oameni care ar fi interesați de mașină, Dacia nu va construi un Duster coupe.

Există unele zvonuri care spun că Dacia ar urma să prezinte un nou model, un crossover cu aspect de coupe, care să rivalizeze cu mașini precum Citroen C5X, Peugeot 408 și alte asemenea. Mașina a fost creată în Photoshop și nu putem nega impactul vizual pe care îl are.

Imaginea a fost publicată de Kolesa.ru, fiind o randare a ceea ce ar putea deveni primul SUV/crossover coupe din gama producătorului de la Mioveni.

Dacia poate ataca segmentul SUV-urilor coupe

Se pare că mașina este cunoscută intern drept C-Neo și nu este prima dată când scriem despre acest posibil nou model. Cu toate acestea, zvonurile ar trebui luate ca atare, deoarece producătorul nu a vorbit până acum de o astfel de mașină. Sursele din presă spun că ar urma să fie construită pe o arhitectură cu tracțiune față, așa cum sunt și Peugeot 408 sau Citroen C5X.

Totuși, ar fi o lovitură puternică, una ce ar stârni mult interes, mai ales că ar fi cu siguranță o mașină mai accesibilă decât ceea ce vedem în oferta altor producători. Mașina ar putea folosi o gamă de motorizări asemănătoare cu cea regăsită pe noua generație Duster, cu motoare cu tehnologie hibridă.

Bineînțeles, ar fi o mașină mai puțin practică decât actualele modele Dacia, ce se axează foarte mult pe maximizarea spațiului interior și a practicalității. Linia plonjată a plafonului mașinii imaginate poate afecta locurile din spate, dar ar putea atrage un nou tip de clienți, care caută un design inedit, ci nu o mașină atât de rațională.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kolesa.ru


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide