Surse: Un asigurator RCA preferat de români e la un pas să fie preluat de stat din cauza problemelor

Autor: Marius Vișan 03 feb. 2016 Știri auto

 


Problemele de pe piaţa asigurărilor se ţin lanţ. Dacă săptămâna trecută vorbeam despre problemele pe care le are Carpatica, acum aflăm că încă o companie din domeniu, respectiv City Insurance, înregistrează mari daune externe. Potrivit unor informaţii primite pe surse de cei de la Realitatea.netcompania City Insurance urmează să fie preluată de Fondul de Garantare.

Şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară au primit la sfârşitul lunii trecute, o delegaţie a biroului de asiguări din Europa pentru a discuta despre această problemă.

Conform cercetărilor s-a constatat că City Insurance nu îşi achită daunele externe, şi au cumulat peste 4 milioane de euro datorii. De asemenea, City Insurance mai are achitat sume mari către service-uri şi alte societăţi de asigurări din România. 



Carpatica Asig, companie care a intrat în mecanismul de rezoluţie după ce vreme de un an şi jumătate a încercat fără rezultat să găsească un investitor care să o capitalizeze, a devenit un ju­că­tor de top în piaţa asigurărilor locale în nu­mai şase ani mi­zând puternic pe po­li­ţe­le auto obli­gatorii (RCA), asigurări ca­re în mod ironic i-au de­clanşat pră­bu­şi­rea. Carpatica avea ne­vo­ie de o capita­li­zare de circa 90 mil. euro, însă suma ar fi putut fi mai mică în con­di­ţiile în care asi­gură­to­rul în­che­ia un con­tract de re­asi­gu­rare mai cuprinzător. Citeşte articolul complet aici


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide