SUV-ul electric BMW iX1 primește o versiune mai accesibilă. Poate parcurge 475 KM cu o singură încărcare

Autor: Ionuț Vîlciu 06 sept. 2023 Știri auto

BMW a anunțat o nouă versiune entry-level a SUV-ului electric iX1. Noua variantă va fi disponibilă doar cu tracțiune față.

Noua versiune de bază a electricului BMW iX1, cunoscută sub numele de eDrive20, poate fi acum comandată și stă în gamă sub versiunea în care a fost lansat SUV-ul german. Astfel, iX1 xDrive30 rămâne vârful de lance, iar noua variantă deschide gama pentru cel mai mic SUV electric al bavarezilor.

Noul BMW iX1 eDrive20 este echipat cu un singur motor electric, care este montat pe puntea față și care dezvoltă 204 CP și 247 Nm de cuplu. În această configurație, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 170 km/h.

Varianta entry-level a lui iX1 este dotată cu o baterie de 64,7 kWh, care promite o autonomie de până la 475 de kilometri. Încărcarea AC la 11 kW este standard, iar cea la 22 kW este opțională. Dacă bifezi această dotare, acumulatorul se încarcă în 3,45 ore. La o stație rapidă de încărcare, de până la 130 kW, mașina se poate încărca de la 10 – 80% în 29 de minute.

BMW iX1 are o nouă versiune, mai accesibilă. De la cât pornesc prețurile?

Noua versiune de bază a lui iX1 include în standard mai multe sistem de asistență și funcții de confort. Ansamblul curbat, format din două ecrane, este inclus în standard. Acesta rulează cea de-a noua generație a sistemului de infotainment de la BMW, are sistem de navigație inclus, climatizare automată pe două zone cu comenzi integrate în ecran și cameră de marșarier.

Bineînțeles, ca orice mașină nouă echipată cu un sistem de infotainment modern, iX1 oferă posibilitatea conectării telefonului prin intermediul Android Auto sau Apple CarPlay, în funcție de device-ul pe care îl utilizați. Astfel că pe ecranul mașinii vor putea fi folosite aplicații precum Waze, Maps sau Spotify.

BMW iX1 eDrive20 va începe producția începând cu luna noiembrie 2023. În Germania, acesta are un preț de pornire de 47.900 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide