Suzuki prezintă ediția specială Jimny Sierra 4Sport pentru off-road

Autor: Mihai Morcovescu acum 2 luni Știri auto

Japonezii de la Suzuki au prezentat o nouă ediție specială pentru micuțul SUV Jimny, care a fost denumită Sierra 4Sport. Modelul a primit o serie de modificări de ordin estetic și tehnic pentru un comportament și performanțe superioare în regim off-road.

Mașina va fi construită într-o ediție limitată de doar 100 de exemplare și va fi disponibilă exclusiv pe piața din Brazilia.

Micuțul Jimny Sierra 4Sport vine cu motor de 1,5 litri și 108 CP

Din punct de vedere vizual, noul Jimny Sierra 4Sport se distinge printr-o serie de detalii specifice unui off-roader autentic. Mașina a primit un snorkel, care permite traversarea apelor adânci de până la 60 cm. De asemenea, se remarc protecțiile din plastic pentru aripile evazate, pragurile profilate și barele față/spate ranforsate.

Caroseria este vopsită într-o nuanță de gri și include autocolante cu inscripțiile 4Sport și 4X4 vopsite în albastru. Aspectul exterior este întregit de jantele pe 15 inch finisate în negru, care vin la pachet cu anvelope speciale de off-road M/T furnizate de Pirelli.

La interior regăsim o serie de accente albastre la gurile de ventilație, levierul cutiei de viteză și tapițeria scaunelor din piele. Pe spătarul acestora și pe planșa de bord este embosată inscripția 4Sport.

Comparativ cu versiunea Jimny cu două locuri dedicată pieței din Europa, acest model special vine cu 4 scaune individuale. Cele frontale se pot rabata astfel încât se obțin paturi de câte o persoană pentru clienții amatori de drumeții în natură.

Din punct de vedere tehnic, ediția specială Jimny Sierra 4Sport a primit sub capotă benzinarul de 1,5 litri aspirat natural. Acesta produce 108 CP și 138 Nm de cuplu. Vorbim de un plus de 6 cai-putere și 8 Nm față de versiunea de serie. Resursele sunt transmite către toate roțile prin intermediul unei cutii de viteze cu 4 trepte. mașina este prevăzută și cu sistem de tracțiune integrală AllGrip Pro.

Noul Suzuki Jimny Sierra 4Sport va fi disponibil doar pe piața din Brazilia. Modelul va fi produs în doar 100 de exemplare. Prețul de pornire este echivalentul a 34.200 de euro. Deocamdată, modelul 4Sport nu este disponibil pe alte piețe, cel puțin pentru moment.

Sursa: Carscoops


Sursa foto: Suzuki


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide