Suzuki Jimny: Un nume legendar în lumea mașinilor off-road – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 feb. 2024 Știri auto

Suzuki Jimny este unul dintre cele mai populare SUV-uri printre pasionații de off-road. Modelul japonez are o istorie încărcată, iar cea mai nouă generație duce povestea mai departe.

Cea mai nouă generație a micului SUV japonez este comercializată și în țara noastră, cu toate că doar sub formă de utilitară. Cu toate acestea, așa cum am descoperit pe parcursul testului nostru, rămâne una dintre cele mai distractive mașini pe care le poți cumpăra în prezent.

Suzuki Jimny a fost disponibil în România și într-o versiune de pasageri, cu 4 locuri, însă normele mai stricte privind emisiile au făcut ca mașina să fie comercializată drept autoutilitară, pentru a nu influența nivelul emisiilor flotei de automobile. Astfel, micul model japonez încă mai poate fi comercializat și poate bucura, în continuare, pasionații de pretutindeni.

Jimny este o mașină simplă, compactă, ce folosește punți rigide, un sistem de 4×4 decuplabil și oferă o gardă la sol consistentă, ceea ce îl face perfect pentru aventurile în teren accidentat. În plus, protecțiile din plastic și barele robuste vor feri caroseria mașini de posibile lovituri, chiar și în mediul urban.

Suzuki Jimny rămâne pe piață, spre bucuria entuziaștilor

Suzuki Jimny este pus în mișcare de un motor simplu, aspirat, de 1,5 litri. Unitatea pe benzină dezvoltă 102 CP și 130 Nm cuplu. Este cuplat cu o transmisie manuală în 5 trepte și are un sistem de tracțiune integrală simplu, cu reductor, potrivit pentru ieșirile în teren.

Interiorul este destul de rudimentar, astfel că nu prea există loc de pretenții în cabina lui Jimny. Fiind un off-roader accesibil, la interior au fost folosite multe materiale dure, care să se curețe ușor și să reziste în timp. Există dotări de bază, precum scaune încălzite, un radio simplu cu Bluetooth, aer condițional manual, oglinzi și geamuri electrice.

La capitolul siguranță, Jimny oferă atât asistență pentru menținerea benzii de rulare, dar și frânare autonomă de urgență. Bineînțeles, nu va oferi confortul unei mașini dintr-o clasă superioară, dar experiența pe care o trăiești în spatele volanului este de neînlocuit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide