Suzuki recheamă în service modelele Vitara și SX4 S-Cross. Care este motivul?

Autor: Mihai Morcovescu 05 dec. 2021 Știri auto

Constructorul nipon Suzuki a anunțat că a demarat o acțiune de rechemare în service pentru modelele Vitara și SX4 S-Cross. Motivul îl reprezintă actualizarea de soft a motorului diesel Euro6 D16AA cu care sunt echipate aceste automobile.

Producătorul japonez susține toate eforturile pentru a reduce emisiile și impactul asupra mediului al vehiculelor din gama sa. Motorul diesel care echipează modelele Vitara și SX4 S-Cross a primit un update prin care va îmbunătăți și mai mult emisiile în condiții reale de condus.

Suzuki face actualizarea de soft gratuit

Această actualizare a fost testată și aprobată de către autoritatea europeană care este responsabilă cu omologarea de tip a motoarelor. Prin urmare, Suzuki a demarat o acțiune de „recall” la unele dintre unitățile deja comercializate ale vehiculelor relevante din gama celor două modele menționate anterior pentru ca respectivul soft să poată fi instalat.

Acțiunea de rechemare în service vizează unitățile Vitara echipate cu propulsor diesel Euro6 D16AA, care au fost produse în perioada 19 ianuarie 2015 – 19 iunie 2018. De asemenea, obiectul acestei acțiuni de „recall” îl face și modelele SX4 S-Cross fabricate în intervalul 12 iunie 2015 – 11 iunie 2018.

Toți proprietarii unuia dintre cele modele va trebui să-și facă o programare într-un dealer din rețeaua Suzuki, folosind codul codul 97DC atunci când va solicita „serviciul de actualizare software”.

Trebuie să știi că actualizarea se va face în mod gratuit, iar operațiunea poate fi efectuată numai la dealerii autorizați Suzuki.

Sursa: Suzuki România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide