Suzuki semnează un acord cu SkyDrive pentru a dezvolta mașini zburătoare electrice. Acestea vor face taxi aerian în 2025

Autor: Cristian Gubandru 27 mart. 2022 Știri auto

Producătorii de automobile investesc în aeronave cu decolare și aterizare verticală (VTOL). Este și cazul Suzuki, care tocmai a semnat un parteneriat cu SkyDrive Inc.

SkyDrive este un producător de mașini zburătoare din Japonia și este în prezent implicat în dezvoltarea unei mașini zburătoare electrice compacte, cu două locuri, cu planuri de producție la scară largă.

Cele două companii au anunțat că au semnat un acord pentru a cerceta, dezvolta și comercializa împreună mașini electrice zburătoare în viitorul apropiat.

Din păcate, nu au fost dezvăluite mai multe detalii, așa că informațiile despre mărimea investiției și termenele de producție rămân necunoscute.

Suzuki va investi peste 1 miliard de dolari în India

Companiile au spus, totuși, că vor lucra pentru a se lansa pe noi piețe. India, unde Suzuki controlează aproximativ jumătate din piața auto, este pe listă. Suzuki a anunțat că va investi peste 1 miliard de dolari în fabrica sa din India pentru a produce vehicule electrice și baterii.

SkyDrive are sediul în Tokyo și în 2020 a strâns 42 de milioane de dolari în finanțare din seria B datorită investitorilor precum NEC Corp și Itochu Corp.

Compania dezvoltă în prezent un model eVTOL (electric vertical takeoff and landing), cu două locuri și intenționează să extindă la timp producția de serie pentru a-și lansa serviciul de mașini zburătoare la Osaka în 2025. Nu este clar dacă Suzuki va lucra cu SkyDrive la acest vehicul.

Ce companii auto sunt interesate de mobilitatea aeriană

Porsche și Audi au spus că explorează segmentul, la fel ca și Cadillac. Hyundai este probabil producătorul auto cu cele mai mari planuri, deoarece a investit în porturile eVTOL și se așteaptă ca industria de mobilitate aeriană urbană să ia amploare înainte de 2030.

De ce nu construieşte Tesla maşini zburătoare? Elon Musk crede că acestea sunt o idee prostească. Motivele lui sunt destul de simple. Pentru a sta în aer, aceste vehicule trebuie să genereze o forţă de împingere consistentă, iar elicele lor vor genera mult zgomot şi mişcări ale aerului, care îi vor deranja pe cetăţeni. Mai mult, în caz de accident numărul victimelor poate fi mai mare, deoarece vehiculele sau bucăţi din maşinile respective pot răni sau ucide oameni aflaţi la sol. Imaginaţi-vă un accident în care două maşini zburătoare se ciocnesc deasupra unui concert rock la care participă zeci de mii de persoane.

PAL-V Liberty sunt primele mașini zburătoare care au fost certificate pentru drumurile publice din Europa. Va mai dura însă, până când vehiculele vor primi și aprobare de zbor în spațiul aerian european.

Sursa: Suzuki

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura YouTube


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide