Suzuki Swace: Hibrid familist la un preț accesibil – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 ian. 2024 Știri auto

Suzuki Swace este unul dintre cele mai accesibile modele compacte cu motorizare hibridă de pe piață. Break-ul japonezilor ar putea fi mașina ideală pentru o familie din mediul urban.

Fratele geamăn al Toyotei Corolla, Suzuki Swace, a primit un mic facelift, iar noi am luat un exemplar la test pentru a vedea cum se prezintă acest model după această actualizare. Spre deosebire de Toyota Corolla, care este disponibilă sub formă de sedan, hatchback, dar și break, Suzuki Swace poate fi cumpărat exclusiv sub formă de break.

Odată cu acest facelift, Swace a primit o bară frontală ușor redesenată, dar diferențele sunt destul de mici, comparativ cu mașina de dinainte de facelift. Versiunea de top pe care noi am testat-o vine în standard cu faruri full LED cu proiector. În versiunea de bază sunt incluse tot faruri cu tehnologie full LED, dar acelea au reflector.

Pe lateral regăsim jante de 16 inch, ceea ce înseamnă că anvelopele nu vor fi foarte scumpe atunci când vor trebui înlocuite. În plus, mașina are suspensie independentă pe toate roțile, exact cum întâlnim și pe Toyota Corolla.

Suzuki Swace Hybrid – Înlocuitor de diesel

Suzuki Swace folosește propulsorul hibrid de 1.8 litri întâlnit și pe Toyota Corolla. Acesta dezvoltă 140 CP și poate duce mașina de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde. Totuși, dinamica nu este focusul acestei mașini, ci eficiența, iar aceste propulsoare hibride de la Toyota livrează consumuri foarte bune de carburant.

La interior, indiferent de echiparea aleasă, Suzuki Swace primește scaune încălzite, volan încălzit și parbriz încălzit. Materialele sunt, în general, de o calitate bună, plasticele mai tari predominând în zona inferioară a cabinei. Interiorul este preluat de la Toyota Corolla facelift, ceea ce înseamnă că dispune de un instrumentar de bord parțial digital și de un ecran central actualizat, care nu dispune de navigația, dar oferă conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay.

Cât despre prețuri, în România sunt disponibile două niveluri de echipare pentru Swace. Versiunea de bază, numită Passion, are un preț de listă de 26.850 de euro, în timp ce versiunea de top, Spirit, are un preț de listă de 30.220 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide