Țara în care flash-urile sunt amendate cu peste 1.000 de euro

Autor: Marius Vișan 05 feb. 2020 Știri auto
Țara în care flash-urile sunt amendate cu peste 1.000 de euro

A da flash-uri în trafic, pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi în legătură cu prezența poliției pe șosea, este un simplu act de curtoazie împărtășit de majoritatea șoferilor, însă, în Anglia, bunii „samariteni” ar putea risca să fie amendați.

Gesturile de avertizare făcute de șoferi cu farurile mașinii pot atrage amenzi de până la 1.000 de lire sterline (aproximativ 1,200 de euro) dacă sunt surprinse de oamenii legii.

Codul Rutier din Regatul Unit menționează că șoferii pot să folosească farurile mașinii doar pentru a spori vizibilitatea pe timpul nopții, sau pentru a-și semnala prezența pe șosea. În cazul în care farurile sunt folosite pentru a transmite „mesaje” celorlalți șoferi, gestul poate fi sancționat dacă este observat de polițiști, scrie publicația thesun.co.uk.

Potrivit regulamentului privind transporturile, aprinderea farurilor pentru a avertiza despre prezența unei camere radar pe șosea, sau a unui filtru de poliție ar încălca regulile 110 și 111 din Codul Rutier, iar gestul ar putea fi sancționat.

Poliția este în măsură să îi amendeze pe șoferi dacă consideră că persoana i-a obstrucționat agentului capacitatea de a efectua controale privind viteza de deplasare.

Obstrucționarea unui ofițer de poliție este o infracțiune care se pedepsește cu maximum 1.000 de lire sterline.

În cazurile cele mai extreme, obstrucționarea unui ofițer de poliție poate atrage și o pedeapsă cu închisoarea de maxim o lună de închisoare, însă este foarte puțin probabil ca un șofer să primească vreodată o pedeapsă cu închisoare pentru că a dat flash-uri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: theglobeandmail.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide