Taxa anuală pentru locul de parcare în București se poate dubla

Autor: David Andrei acum 4 luni Știri

Taxa anuală pentru locul de parcare în București se poate dubla. Primarii de sector și primarul Capitalei susțin creșterea.

GALERIE FOTO

Taxa anuală pentru locul de parcare în București ar putea ajunge astfel de la valoarea actuală de 300 de lei la 600 de lei. Intențiile edililor au fost dezvăluite de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

“Taxa de parcare trebuie să crească!”, spune Mihaiu. “Avem niveluri ale taxei de parcare de 58,4 lei sau de 79 de lei, dacă stăm un pic mai central. Aceste sume sunt pe an. Sunt niște sume foarte mici pentru un bun care este al tuturor. Până la urmă, spațiul public este un bun al tuturor. În condițiile în care avem atât de multe imagini, să avem acest privilegiu, de a avea un loc de parcare aproape gratis, nu cred că se mai justifică. Este cazul să creștem puțin taxa de parcare”, a adăugat edilul.

Acesta a avut deja o discuție cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și cu toți primarii de sectoare.

“Ce discutaserăm cu toții și părea să fie o soluție agreată de toți primarii, este să ajungem cu nivelul parcării undeva între 300 și 600 de lei pe an”, le-a explicat Radu Mihaiu ceror care l-au urmărit într-o discuție transmisă live pe Facebook.

Taxa pentru locul de parcare va fi în funcție de zonă

Edilul susține că locuitorii Bucureștiului ar trebui să plătească o taxă pentru locul de parcare și în funcție de zona în care locuiesc. Astfel, tarifele de la periferie vor fi mai mici decât cele plătite de bucureștenii care locuiesc în centrul Capitalei.

“Nu este vorba doar despre periferie și centru, ci și despre zonele care sunt mai dezvoltate, care au o infrastructură mai bună”, explică Mihaiu.

În Sectorul 1 al Capitalei, șoferii care închiriază un loc de parcare în parcările de reședință administrate de ADP (Administrația Domeniului Public Sector 1) costă 76,65 de lei pe an!Comentarii
Inchide