Taxa Oxigen, aproape de intrarea în vigoare. Cum se va circula în București după 1 martie

Taxa Oxigen, aproape de intrarea în vigoare. Cum se va circula în București după 1 martie

Autor: ProMotor acum 6 luni Știri

Taxa Oxigen este aproape de intrarea în vigoare. După data de 1 martie, circulația mașinilor Euro 3 sau mai poluante va fi restricționată în București. Iată tot ce se schimbă și cum se va circula în București după 1 martie.

Dacă ai o maşină cu norma de poluare sub EURO 3, este bine să ştii că peste două săptămâni nu mai ai voie să intri în Centrul Capitalei. Dacă vrei să circuli în restul oraşului, trebuie să plăteşti o vinietă de 15 lei pe zi, altfel, primăria îţi ia din buzunar 2.000 de lei.

Această regulă ţi se va aplica de la 1 martie. În cazul în care ai o maşină cu norma de poluare EURO 3, poţi intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu.

Dacă nu vrei să plăteşti vineta pe zi, poţi opta pentru abonament. De exemplu, dacă ai o maşină non euro scoţi din buzuar 300 de lei pe lună, sau 1.900 de lei pe an, iar dacă deţii un autoturism Euro 3, valoarea taxelor este de 100 de lei pentru 30 de zile şi de 700 de lei pentru tot anul.

Vestea bună este că dacă ai maşină Euro 4 poţi să mai circuli liniştit încă un an, dar de la 1 ianuarie 2021 îşi vine rândul şi ţie să plăteşti taxa Oxigen.

Cel mai drastic este în cazul în care ai o maşină Noneuro, Euro 1 sau Euro 2, pentru că din 2022 nu vei mai avea acces deloc în Bucureşti. Dacă ai însă un autotursim Euro 3, îţi iei „adio” de la străzile din Bucureşti din 2024.

Dacă vrei să-ţi cumperi o vinietă, o poţi face deocamdată doar online, de pe site-ul www.roviniete.ro.

Atenţie, aceste restricţii se aplică de luni până vineri în intervalul 07:00-22:00, cu excepţia sărbătorilor legale.Comentarii
Inchide