Taxa pentru permisul auto nu se mai poate plăti la ghișeu

Autor: George Cristea 01 oct. 2020 Știri auto
Taxa pentru permisul auto nu se mai poate plăti la ghișeu

Începând de joi, 1 octombrie, taxa pentru permisul auto, ca și cea pentru certificat de înmatriculare sau autorizația provizorie, nu se mai poate plăti în numerar la ghișeu.

Potrivit unui comunicat DRPCIV, taxele pentru eliberarea certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor de circulație provizorie și a permiselor de conducere exclusiv prin virament bancar „în CONT BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro, POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare, mandat poștal, alte mijloace de plată prevăzute de lege”.

DRPCIV subliniază faptul că, de-acum, contravaloarea documentelor de mai sus nu se mai poate achita la ghișeele autorității, ceea ce înseamnă că cei interesați de eliberarea unor noi acte trebuie să plătească înainte taxele și să aibă la ei dovada efectuării plății.

De ce nu se mai poate plăti la ghișeu taxa pentru permisul auto

Pe de altă parte, taxele pentru confecționarea plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor putea plăti în continuare și la ghișeu.

Potrivit aceluiași comunicat, aceste taxe „se pot achita în conturile trezoreriei prin virament, mandat poștal, numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituțiilor prefectului sau la casieriile unităților Trezoreriei Statului”. Este important de știut că documentele de plată emise anterior acestei decizii îți păstrează valabilitatea.

Anunțul de încetare a plăților la ghișeu pentru taxele de permis, talon sau autorizația provizorie vine la o lună după ce DRPCIV a introdus posibilitatea plății acestor taxe prin platforma SNEP – ghișeul.ro. Anterior, Guvernul adoptase o hotărâre de Guvern care stabilea cadrul legal pentru a permite plățile online în cazul acestor taxe. Poate părea stupid, dar până la data intrării în vigoare a noului act normativ, legislația permitea numai plățile către bugetul consolidat al statului, nu și către anumite instituții care emit documentele respective.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide