Telenovela Lewis Hamilton a luat sfârșit. Pentru ce echipă va pilota în acest sezon?

Autor: Elena Luchian 08 feb. 2021 Știri auto

Telenovela Lewis Hamilton a luat sfârșit. Septuplul campion mondial a decis echipa pentru care va pilota sezonul acesta. Britanicul a semnat un contract pe un an.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton a semnat un contract pe un sezon cu echipa la care activează din 2013 și cu care a câștigat șapte titluri mondiale. Singura excepție de când pilotează monopostul cu stea în trei colțuri a fost 2016. În acel sezon, colegul său, germanul Nico Rosberg, a devenit campion.

Pe lângă titlurile obținute de-a lungul relației sale cu Mercedes-AMG Petronas, Lewis este inițiatorul unei campanii pro diversitate și anti-rasism. A fost ideea lui ca în 2020, Mercedes să trimită pe circuit monoposturi de culoare neagră, iar piloții să poarte combinezoane în aceeași nuanță.

Lewis Hamilton are, în sfârșit, echipă în 2021

Deși Lewis Hamilton avea termen de a semna un contract cu Mercedes-AMG Petronas până la sfârșitul acestei luni, întârzierea a agitat apele. Surse neoficiale au susținut că britanicul a avut pretenții financiare pe care trioul care deține echipa în mod egal, Daimler, INEOS și Toto Wolff le-a respins. S-a vehiculat suma de 60 de milioane de euro cerută de campionul mondial. Hamilton ar fi cerut  și mai multă vizibilitate pentru sponsorii săi. Mercedes nu oferă detalii privind sumele din contract. Presa germană scrie însă, despre 40 de milioane.

Momentul semnării a fost întârziat de faptul că directorul Toto Wolff s-a aflat în carantină la Kitzbuhel, în Austria, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Sezonul 2021 va fi cel cu numărul 8 în combinezonul Mercedes pentru pilotul britanic. “Am obținut un succes incredibil ca echipă și așteptăm cu nerăbdare să construim în continuare. […] Sunt inspirat de tot ceea ce facem împreună și abia aștept să revin pe circuit în luna martie”, au fost cuvintele campionului, la scurt timp după ce și-a pus semnătura pe contract.

Lewis are la activ 95 de victorii în Formula 1. Pilotul în vârstă de 36 de ani este recordman al competiției. Acesta a depășit, în acest sezon, numărul de succese înregistrate de Michael Schumacher.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide