Ţepele nu dispar, ţepele se dau şi se iau

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto

 


După ce metoda „Accidentul” a făcut destule victime printre şoferi, escroci au născocit o altă modalitate pentru a face rost de bani. Dcnews.ro ne informează că şoferii bucureşteni sunt predispuşi la o nouă metodă de ţepuire. Copiind sigla Poliţiei locale, escrocii dau amenzi pentru diferite infracţiuni în trafic. Astfel, şoferul este informat printr-un bilet lăsat pe maşină, că a încălcat o regulă de circulaţie, fiind totodată sancţionat cu puncte de amendă.

După o perioadă de timp, contravenientul primeşte acasă o amendă fictivă cu un cod IBAN, iar cei cate plătesc nu fac altceva decât să cadă în plasa acestor ţepari.

Cel mai bun lucru pe care poate să îl facă un şofer care primeşte o astfel de amendă este să se adreseze Poliţiei.

Primul cazuri a aparut în Sectorul 4, acesta fiind semnalat de o şoferiţă, care şi-a dat seama de escrocherie şi a anunţat Poliţia.

Totuşi, Dcnews.ro ridică o problemă interesantă la care organele competente trebuie să răspundă: cum fac escrocii rost de adresa şoferului „contravenient”?
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide