Tesla a cumpărat o companie germană specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii

Autor: ProMotor 03 oct. 2020 Știri auto
Tesla a cumpărat o companie germană specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii

Tesla a achiziţionat ATW Automation din Germania, un furnizor care asamblează baterii pentru industria auto, scrie Reuters. ATW, cu sediul în vestul Germaniei, are aproximativ 120 de angajaţi şi a deţine peste 20 de linii de producţie a bateriilor pentru producătorii auto internaţionali, scrie Mediafax.

Tesla intenţionează să crească semnificativ producţia de baterii în următorii ani şi, în cadrul unui eveniment recent, a prezentat inovaţii despre care a spus că vor reduce costul bateriilor în următorii trei ani.

Compania construieşte în prezent cea de-a treia unitate de producţie a vehiculelor lângă Berlin, care va include şi o fabrică de baterii şi îşi propune să înceapă construcţia unei noi fabrici de vehicule în Texas anul acesta.

Linia viitoare planificată a Tesla include producerea modelului Cybertruck, care necesită capacităţi mai mari ale bateriei.

Tesla a declarat vineri că a livrat un record de 139.300 de vehicule la nivel global în al treilea trimestru. Compania îşi propune să livreze jumătate de milion de vehicule până la sfârşitul acestui an.

Gigafactory, un alt proiect care vizează bateri pentru mașini Tesla

La începutul lunii septembrie, Elon Musk a fost în Germania pentru a vedea stadiul în care se află proiectul Gigafactory, uzina pe care Tesla o construiește lângă Berlin.

Uzina Tesla din Germania, pe care omul de afaceri a vizitat-o zilele trecute, este prima din Europa. Până la jumătate de milion de mașini vor ieși anual pe porțile Gigafactory.

Liniile de asamblare ale centrului de producție vor porni în vara anului viitor. Musk intenționează să aibă propria producție de baterii, pentru a nu mai depinde de chinezi. Americanul a anunțat că Tesla va oferi atât baterii, cât și licențe software companiilor interesate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide