Tesla a primit aproape 2 milioane de comenzi pentru viitorul Cybertruck

Autor: Adrian Somai 24 iul. 2023 Știri auto

După o serie întreagă de amânări cauzate de fel și fel de probleme, Tesla a anunțat recent că modelul Cybertruck urmează să intre în cele din urmă în producția de serie. În ciuda controverselor pe care le-a stârnit de-a lungul vremii, Cybertruck se dovedește a fi un model mai mult decât așteptat de fanii Tesla, constructorul american primind deja un număr considerabil de comenzi.

Dacă în luna mai a anului trecut Tesla spunea că a primit deja un milion de comenzi pentru viitorul Cybertruck, numărul comenzilor a ajuns acum la 1.9 milioane, potrivit InsideEVs. Este o cifră neconfirmată încă oficial de cei de la Tesla, însă este foarte probabil ca aceasta să fie cât se poate de reală. Mai ales dacă ne amintim declarația pe care a oferit-o Elon Musk în urmă cu câteva zile, atunci când zicea că “cererea pentru Cybertruck este atât de mare încât nici măcar nu i se mai vede sfârșitul”.

În aceste condiții, ținând cont de faptul că Tesla plănuiește să producă un număr de 375.000 de modele Cybertruck pe an, constructorul american va avea nevoie de aproape cinci ani pentru a onora comenzile primite până acum. Astfel, cei care vor plasa o comandă acum pentru noul Cybertruck vor avea de așteptat cel puțin cinci ani pentru a se putea bucura de el. Și, mai mult ca sigur, comenzile vor continua să vină, mai ales când Tesla cere un avans de doar 100 de dolari pentru plasarea unei comenzi.

Tesla Cybertruck ar putea să nu ajungă în Europa

La momentul actual, Cybertruck este construit în cadrul fabricii Giga din Texas, aceasta fiind capacitatea maximă pe care uzina o poate produce. Există însă posibilitatea ca Cybertruck să fie produs și în cadrul uzinei Giga din Mexic, atunci când aceasta va deveni funcțională. Până atunci însă, vor mai trece câțiva ani buni!

Rămâne de văzut dacă Cybertruck va ajunge în cele din urmă în afara Americii de Nord. Momentan, clienții europeni și asiatici ai Tesla pot pre-comanda modelul. Ținând cont însă de dimensiunile mari ale mașinii, livrarea acestor vehicule pe alte continente se va dovedi o provocare uriașă pentru Tesla. În plus, pe anumite piețe europene, Cybertruck va fi catalogat drept camion comercial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide