Tesla a redus prețurile pentru mai multe modele pe piața europeană. Reducerile se aplică inclusiv în România

Autor: Ionuț Vîlciu 22 apr. 2024 Știri auto

Tesla a redus prețurile pentru câteva modele din gama sa pe piața din Europa. Reducerile vin după ce compania americană a scăzut prețurile mașinilor sale în China și SUA.

Tesla reduce prețurile unor modele în Germania și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminică un purtător de cuvânt. Decizia vine în momentul în care compania a dezvăluit reduceri de prețuri în weekend în China și în Statele Unite.
În Germania, producătorul auto a redus prețul pentru Model 3 cu tracțiune spate la 40.990 de euro de la 42.990 de euro, transmite Reuters. Reducerile se aplică inclusiv în România.

Tesla a redus prețurile modelelor sale la nivel global

În SUA, Tesla a scăzut preţurile pentru varianta de bază Model Y la 42.990 de dolari (40.333 de euro), în timp ce variantele cu autonomie şi performanţe mai mari sunt acum la preţuri de 47.990 de dolari (45.000 de euro) şi, respectiv, 51.490 de dolari (48.300 de euro). Versiunea de bază a Model S costă acum 72.990 de dolari (68.480 de euro), în timp ce varianta de bază a SUV-ului Model X costă acum 77.990 de dolari (73.170 de euro).

Tesla America de Nord a anunțat într-o postare făcută pe X (fostul Twitter) că va opri beneficiile programului de recomandare pe toate pieţele, după dat de 30 aprilie 2024. Acest program de recomandare permite cumpărătorilor să obţină stimulente suplimentare prin recomandări de la clienţii existenţi. Astfel, compania spera să își crească vânzările.

Este o perioadă agitată pentru producătorul american de mașini electrice. Tesla a anunțat recent că va concedia 10% din toți angajații săi la nivel global. De asemenea, toate exemplarele Cybertruck produse până acum au fost rechemate în service din cauza unor probleme ce afectează pedala de accelerație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide