Un antreprenor vrea să transforme Tesla Cybertruck într-un catamaran

Autor: ProMotor 13 feb. 2022 Știri auto

Anthony Diamond, un antreprenor american, intenționează să transforme Tesla Cybertruck într-un catamaran.

Diamond are un doctorat în știința materialelor și este atât proprietar de Tesla Model 3, cât și unul dintre clienții care au făcut o rezervate pentru Tesla Cybertruck.

Diamond vrea să transforme Cybertruck-ul într-un catamaran cu componente detașabile care se fixează pe partea inferioară a camionetei electrice.

Randările arată o pereche de pontoane gonflabile pliabile. Catamaranul va avea, se pare, și motoare electrice exterioare pentru a-l propulsa. Nu este clar cât de mult ar putea dura transformarea Cybertruck-ului într-un catamaran, dar probabil că este ceva ce ai putea face doar la un doc sau la o rampă pentru ambarcațiuni.

„Pe apă, motoarele electrice exterioare și pontoanele se pliază, iar roțile se retrag din apă pentru o plecare rapidă. În ape puțin adânci sau în jurul docurilor, Cybercat poate fi manevrat de rotația roților Cybertruck.”

Diamond speră că catamaranul ar putea avea o viteză maximă de peste 40 km/h și o autonomie între 80 km și 185 km, în funcție de viteza de croazieră.

Ce preț ar putea avea catamaranul Tesla Cybertruck

Prețurile nu au fost confirmate, dar ar putea fi între 22.900 dolari și 32.900 dolari, în funcție de câte motoare exterioare doresc cumpărătorii.

Diamond a spus că intenționează să licențieze conceptul direct către Tesla. El a adăugat că, în teorie, ar putea funcționa cu orice vehicul electric.

Tesla Cybertruck ar putea debuta în martie în două variante de caroserie.

Elon Musk declara în toamna lui 2019 că ar fi normal ca Tesla să producă un Cybertruck mai mic. Însă, de atunci nu s-a mai auzit nimic despre posibilitatea ca viitoarea camionetă cu zero emisii să aibă și o versiune mai mică.

Varianta „small” a lui Cybertruck va fi cu aproximativ 15 până la 20% mai mic. Ambele vehicule vor fi construite de aceeași companie, Steel Dynamics din Texas, a cărei uzină este situată la vreo 160 km gigafabrica Tesla din același stat american.

Producătorul de vehicule electrice din Silicon Valley a amânat lansarea lui Tesla Cybertruck atât de mult pentru a avea timp să facă modificări importante în designul camionetei.

Sursa: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide