Tesla a vândut mașina cu numărul 1 milion în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 23 oct. 2023 Știri auto

Tesla anunță că a vândut exemplarul cu numărul 1 milion pe teritoriul Europei. Cel mai popular automobil vândut de compania americană rămâne Model Y.

Au trecut 14 ani de când Tesla a vândut prima sa mașină în Europa. Acum, producătorul auto american anunță că a vândut mașina cu numărul 1 milion și nu dă semne că se va opri, mai ales grație cifrelor de vânzări înregistrate de cel mai popular vehicul al său, Model Y.

Prima mașină vândută de Tesla pe continentul european a fost prima generație de Roadster, o mașină sport electrică ce avea destule lucruri în comun cu Lotus Elise, care a arătat lumii că și mașinile electrice pot fi distractive.

Tesla a ajuns apoi în rândul producătorilor mainstream cu ajutorul sedanului electric Model S și cu SUV-ul electric Model X, înainte ca vânzările să crească exponențial odată cu lansările europene pentru Model 3 și pentru Model Y. Dintre acestea, SUV-ul compact Model Y s-a dovedit a fi cel mai popular dintre toate modele gamei Tesla.

Tesla anunță că a vândut mașina cu numărul 1 milion în Europa

2023 ar putea fi considerat anul Tesla Model Y în Europa, deoarece SUV-ul compact electric a fost cea mai vândută mașină pentru 6 din primele 9 luni ale anului curent. Deocamdată, cea mai vândută mașină în Europa este Dacia Sandero. Fiind în esență un Model 3 mai înalt, Model Y oferă aceleași tehnologii și o eficiență similară. În plus, prețurile nu sunt cu mult mai mari, fapt care îl face să fie alegerea favorită a clienților.

Rămâne de văzut cât va fi în stare Tesla să mențină această cerere mare pe măsură ce noi rivali continuă să apară în piață. Ținând cont că Model 3 a fost actualizat de curând, ne așteptăm ca aceleași principii să fie aplicate și în cazul lui Model Y: modificări subtile de design, anumite modificări pentru habitaclu, dar și o eficientizare a pachetului propulsor pentru mai multă autonomie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide