Tesla amână până în 2024 lansarea unui model mai mic și mai ieftin

Autor: Adrian Somai 03 ian. 2023 Știri auto

S-a tot vorbit despre un viitor model Tesla mai ieftin, însă se pare că nici anul 2023 nu va fi anul în care vom face cunoștință cu acesta. Potrivit ultimelor informații, Tesla Model 2 ar urma să apară în scenă abia în anul 2024.

Analiștii de la Loup Ventures, o firmă care urmărește de mai mulți ani activitatea Tesla pe piața bursieră, susțin la începutul acestui an că Tesla va prezenta viitorul “Model 2” abia în 2024. Mai exact, potrivit InsideEVs, pentru moment nu există un Model 2 pe lista viitoarelor mașini la care constructorul american să lucreze la această oră. Informația poate fi catalogată drept cel puțin interesantă, mai ales în condițiile în care oficialii Tesla au adus de mai multe ori în discuție un viitor model Tesla mai mic și mai ieftin.

Totuși, este de la sine înțeles că oficialii din conducerea Tesla conștientizează faptul că au nevoie să aducă pe piață o mașină mai ieftină decât cele disponibile în prezent. Ba chiar și CEO-ul Elon Musk a spus acest lucru. Totuși, lucrurile par să se schimbe rapid la Tesla, iar planurile cu privire la acest model “mai mic și mai ieftin” fiind amânate pentru moment.

În trecut, au existat mai multe rapoarte conform cărora Tesla ar fi luat în considerare aducerea pe piață a unei mașini compacte sau a unui hatchback cu un preț de sub 25.000 de euro. Într-adevăr, rapoartele nu au fost pe deplin confirmate, însă au existat mai multe voci, inclusiv cea a lui Elon Musk, care au afirmat că un astfel de model este în plan. Mai mult decât atât, s-a vorbit chiar și despre decizia celor de la Tesla de a construi noul model în China.

Un model Tesla mai ieftin ar afecta vânzările Model 3

Potrivit predicțiilor făcute de analiștii Loup Ventures, Tesla va așteptă până în 2024 pentru a anunța Model 2, o mașină ce va avea un preț de pornire de până în 25.000 de euro. În cazul în care producătorul american ar anunța prea devreme o astfel de mașină cu un preț atât de mic, vânzările Model 3 ar risca să fie puse în pericol.

Mai mult decât atât însă, chiar dacă Model 2 ar urma să fie prezentat oficial la începutul anului viitor, procesul de producție va începe cel mai probabil în 2025. În aceste condiții, este greu de spus dacă până la acea dată va fi păstrat acest preț de sub 25.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide