Tesla, cea mai bine vândută marcă premium în Statele Unite în 2022

Autor: Adrian Somai 17 feb. 2023 Știri auto

Succes după succes pentru Elon Musk peste Ocean, Tesla devenind cea mai bine vândută marcă premium de pe piața auto din Statele Unite ale Americii în 2022. Cu aproape jumătate de milion de exemplare vândute pe piața din SUA în 2022, Tesla detronează BMW și devine cel mai important brand auto de pe această piață. În mod automat, tot Tesla a dominat autoritar și segmentul mașinilor premium electrice vândute în Statele Unite în 2022.

Germanii de la BMW ne obișnuiseră să dețină poziția de lider pe piața auto din Statele Unite, însă Tesla a reușit în cele din urmă să câștige această bătălie și să devină cea mai vândută marcă auto premium de peste Ocean. Nu a fost deloc ușor pentru cei de la Tesla să obțină aceasta performanță în 2022, mai ales dacă ținem cont de toate problemele prin care a trecut atât constructorul de mașini electrice, cât și CEO-ul său, Elon Musk.

Creștere de 41% a vânzărilor Tesla în 2022

Potrivit cifrelor publicate de InsideEVs, Tesla a vândut în 2022 puțin peste 484.000 de mașini în Statele Unite, ceea ce înseamnă că a înregistrat o creștere a vânzărilor spectaculoasă, de 41% în raport cu anul precedent. La mare distanță de Tesla, BMW s-a clasat de această dată pe poziția secundă, cu aproape 328.000 de mașini vândute către clienții americani. În cazul germanilor, scăderea cifrei de vânzări în raport cu anul precedent este de 5.3 procente. Pe ultima poziție a podiumului s-a clasat un alt constructor german, și anume Mercedes-Benz, cu o cifră de vânzări de aproape 270.000 de exemplare în 2022.

Apetitul americanilor pentru mașinile de lux a rămas însă destul de ridicat și în 2022, în ciuda problemelor economice apărute la nivel global. Astfel, americanii au cumpărat anul trecut peste 2 milioane de autoturisme din segmentul premium, ceea ce nu este deloc de neglijat. Totuși, avem în acest caz o scădere de 3.5% înregistrată pe acest segment în raport cu anul precedent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide