Tesla cu kilometri record. Cum arată mașina cu 1,9 milioane de kilometri la bord – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 dec. 2023 Știri auto

O Tesla Model S a unui proprietar din Germania a parcurs 1,9 milioane de kilometri. Chiar și după toți acești kilometri, proprietarul se bucură de mașina sa.

La momentul redactării acestui articol, proprietarul mașinii va fi atins borna de 1,9 milioane de kilometri parcurși la volanul mașinii sale. Este vorba despre o Tesla Model S din 2014, versiunea P85. Mașina a trecut prin cel puțin 13 motoare noi și se află la al patrulea pachet de baterii.

Proprietarul susține că nu este un șofer agresiv și declară că nu depășește viteza de 100 km/h în naveta sa de zic cu zi, în ciuda faptului că locuiește în Germania, unde există tronsoane de autostradă nerestricționate. De asemenea, el spune că nu lasă nivelul bateriei să scadă sub 15% și că o încarcă până la maximum 70%. Acest tip de atitudine conștiincioasă față de încărcare înseamnă că bateria sa actuală s-a degradat doar cu 8% după 150.000 km și are o autonomie reală de 400 km.

Cum arată o Tesla după ce a parcurs 1,9 milioane de kilometri?

Proprietarul mașinii nu a folosit-o în regim de taxi, ci este un om obișnuit ce a cumpărat această mașină la mâna a doua pe vremea când avea doar 30.000 km. Astfel, din 2014 și până în prezent, el a folosit mașina pentru navetă, dar a fost și în expediții de mii de kilometri în țări din toată lumea.

Cu toate că mașina a avut nevoie de câteva intervenții substanțiale pentru a ajunge la acest număr de kilometri, este totuși o realizare impresionantă, în special într-un model electric atât de timpuriu. Și faptul că a parcurs 400.000 km cu o singură baterie este mai important decât a spune că a fost nevoie să o schimbe de 3 ori. Proprietarul spune că a avut câteva probleme cu sistemul de infotainment, dar în general, mașina arată bine, inclusiv la interior, unde pielea de pe scaune și de pe volan este cea originală. Chiar dacă ar arăta și mai bine dacă ar fi curățată, prezintă urme minime de uzură.

Puteți urmări povestea completă în acest VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Watt Energy YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide