Tesla Cybertruck a învins un Porsche 911 în timp ce tracta un… Porsche 911 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 dec. 2023 Știri auto

Tesla Cybertruck a intrat oficial în producție și, pentru a-i demonstra capabilitățile, compania a publicat o serie de clipuri. Printre acestea se numără și o filmare în care Cybertruck învinge într-o cursă de drag un Porsche 911. Mai mult, camioneta electrică tracta un alt Porsche 911 pe o remorcă.

După 4 ani de așteptare, Tesla Cybertruck a intrat, în final, în producția de serie. Cel mai nou model al companiei lui Elon Musk beneficiază de multe tehnologii de ultimă generație, precum direcție integrală, un sistem electric pe 48V sau panouri de caroserie realizate din oțel inoxidabil.

De asemenea, este și foarte puternică, în special în nivelul de echipare de top, intitulat Cyberbeast. Această versiune a lui Cybertruck produce 845 CP cu ajutorul a trei motoare electrice. Astfel, camioneta poate accelera de la 0 la 96 km/h în 2,6 secunde, în ciuda masei de peste 3 tone. În plus, Tesla spune că Cybertruck poate parcurge sfertul de milă (402 metri) în 11 secunde.

Demonstrație de forță cu noua Tesla Cybertruck

Printre clipurile de prezentare postate de Tesla cu ocazia lansării noului model se numără și o cursă de drag între camionetă și un Porsche 911. Nu știm exact ce versiune a fost folosită pentru această cursă, dar dacă ne luăm după pachetul exterior, intuim că avem de-a face cu un Porsche 911 de bază, cel echipat cu motorul de 3.0 litri și 385 CP.

Pentru a face cursa mai interesantă și pentru a arăta capabilitățile de remorcare ale noului Cybertruck electric, camionetei a tractat o remorcă pe care era un alt Porsche 911. Ținând cont de masa unui 911 standard, aceasta ar însemna o încărcătură de aproape 2 tone, cu tot cu remorcă.

Cursa a avut loc pe o suprafață pregătită, aderentă, astfel că aderența nu a fost o problemă, iar Cybertruck a ieșit învingător. Bineînțeles, dacă în ecuație intra o versiune mai performantă sportivei germane, situația ar fi arătat cu totul altfel.

VIDEO complet cu cursa dintre Tesla Cybertruck și Porsche 911:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide