Tesla Cybertruck ar putea ajunge pe piață în 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iul. 2022 Știri auto
Tesla Cybertruck ar putea ajunge pe piață în 2023

Tesla Cybertruck are șanse să ajungă în producție începând cu anul viitor. Controversatul model ar deveni astfel prima camionetă din istoria Tesla.

Tesla Cybertruck este una dintre cele mai controversate mașini dezvăluite în ultimii ani. Cu caroseria sa angulară și proporțiile sale stranii, cu siguranță a atras multe priviri. Inițial prezentată în 2019,  camioneta trebuia să se lanseze în 2021, însă un cumul de probleme au amânat lansarea camionetei electrice.

Elon Musk, șeful companiei, speră că livrările pentru camioneta electrică vor începe la mijlocul anului viitor. Acest lucru denotă un termen limită mai bine definit față de ceea ce Musk spunea în trecut. Atunci el spunea că speră ca modelul să fie livrat „anul viitor”.

Cu toate acestea, este imposibil de spus, deoarece nici măcar Tesla nu știe când va fi lansat Cybertruck. CEO-ul Elon Musk a recunoscut acest lucru în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri cu acționarii. Ca răspuns la o întrebare cu 7500 de voturi, Musk a spus: „Sperăm să începem să le livrăm la jumătatea anului viitor.”

Cybertruck întârzie, iar Tesla pierde cursa pornită chiar de ei

Chiar dacă Tesla va reuși să-și atingă ținta propusă, anume jumătatea anului 2023, Cybertruck-ul ar putea ajunge prea târziu. Modele precum Ford F-150 Lightning, Rivian R1T și GMC Hummer EV au fost deja lansate sau, cel puțin, știm sigur niște termene de livrare. Cybertruck riscă să rămână în urma competiției. Chiar și Chevrolet a dezvăluit un astfel de model sub forma lui  Chevrolet Silverado EV. O variantă a acestuia, destinată flotelor, este așteptată în primăvara anului viitor. Autonomia modelului Chevrolet poate ajunge la peste 640 de kilometri.

Tesla ar putea, în sfârșit, să-și atingă termenul limită impus, deoarece uzina Giga Texas este acum deschisă și se ocupă de producția lui Model Y. De asemenea, compania a testat tot felul de prototipuri Cybertruck, iar acestea par să se apropie de forma finală de producție.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide