Tesla Cybertruck ar putea avea scaune spate rabatabile

Autor: Mihai Morcovescu 24 dec. 2021 Știri auto

Debutul producției lui Tesla Cybertruck a fost amânată pentru 2022, dar asta nu înseamnă că americanii stau degeaba. În urmă cu trei zile a fost depus un brevet care dezvăluie un concept de scaune posterioare rabatabile.

Schițele incluse în dosarul de brevet nu sunt foarte diferite de cele din imaginile oficiale cu scaunele camionetei electrice a lui Elon Musk. Adică au aceeași configurație neobișnuită cu șase locuri, cu scaunul central rabatabil și tetierele integrate în spătare.

Un plus de versatilitate și funcționalitate

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Există, însă, un detaliu care schimbă totul. Este vorba despre linia care împarte bancheta lui Tesla Cybertruck în două părți inegale. Practic, ea sugerează că scaunele din spate sunt rabatabile în proporția 60/40.

O astfel de caracteristică este comună pentru SUV-uri și hatchback-uri. Această dispunere permite accesul ușor la spațiul destinat bagajelor. Cu toate acestea, astfel de scaune pliabile reprezintă un detaliu foarte rar pentru un pick-up deoarece cabina este de obicei închisă, fără acces la benă.

Surse din industrie spun că Tesla s-ar fi inspirat de la modelul Rivian R1T. Oricum ar fi, scaunele rabatabile de pe camioneta cu zero emisii vor oferi un plus de versatilitate și funcționalitate. În același timp, ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a folosi această opțiune și în alte scopuri decât cele de transport.

La majoritatea camionetelor, obiectele mai lungi sunt așezate și ancorate în benă. Practic, cei de la Tesla s-au gândit că Cybertruck ar trebui să ofere posibilitatea ca astel de obiecte să poată fi transportate folosind și cabina.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide