Tesla Cybertruck ar putea debuta în martie în două variante de caroserie

Autor: Mihai Morcovescu 17 ian. 2022 Știri auto

După mai multe amânări, ultima chiar săptămâna trecută, viitorul Tesla Cybertruck ar putea fi lansat totuși în acest an. Se pare că americanii ar fi fixat chiar luna martie pentru debutul camionetei lor electrice. Aceasta ar urma să fie produsă în două variante de caroserie.

Elon Musk declara în toamna lui 2019 că ar fi normal ca Tesla să producă un Cybertruck mai mic. Însă, de atunci nu s-a mai auzit nimic despre posibilitatea ca viitoarea camionetă cu zero emisii să aibă și o versiune mai mică.

Producția lui Tesla Cybertruck va debuta spre sfârșitul lui 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Asta, până astăzi. Potrivit informațiilor publicate de InsideEVs, producătorul de vehicule electrice din Silicon Valley ar putea lansa concomitent ambele variante de caroserie. Evenimentul ar urma să aibă loc în luna martie.

Conform lui Trip Chowdhry, un analist la Global Equities Research și un apropiat Tesla, . El a declarat recent că ambele vor prezenta „modificări importante” comparativ cu primul Cybertruck prezentat.

Deși nu a dezvăluit alte detalii referitoare la aceste schimbări, Chowdhry a spus că varianta „small” a lui Cybertruck va fi cu aproximativ 15 până la 20% mai mic. Ambele vehicule vor fi construite de aceeași companie, Steel Dynamics din Texas, a cărei uzină este situată la vreo 160 km gigafabrica Tesla din același stat american.

Producătorul de vehicule electrice din Silicon Valley a amânat lansarea lui Tesla Cybertruck atât de mult pentru a avea timp să facă modificări importante în designul camionetei.

Asta după ce americanii au văzut rivalii direcți lansând pe piață pick-up-uri cu specificații și caracteristici impresionante precum Ford Ranger EV. În plus, Nissan se pare că lucrează la propriul pick-up electric de aceleași dimensiuni.

Producția lui Tesla Cybertruck ar urma să debuteze spre sfârșitul acestui an. Primele livrări vor fi făcute la începutul anului 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide