Tesla Cybertruck ar putea intra în producție începând cu 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 02 nov. 2022 Știri auto

Potrivit celor mai noi informații, producția de serie a camionetei electrice Tesla Cybertruck ar putea începe la sfârșitul anului 2023.

Tesla Cybertruck, camioneta cu forme cel puțin interesante a lui Elon Musk, continuă să se lase așteptată. Debutul său a tot întârziat, dar pare că mașina va intra, în cele din urmă, în producție

Producția acestui vehicul ar fi trebuit să înceapă în 2021. Însă, din cauza pandemiei care a dereglat totul, nu doar industria auto, acest lucru nu a mai avut loc. Lipsa componentelor și restricțiile impuse de situația creată au dus la mai multe amânări pentru camioneta cu design îndrăzneț.

Potrivit publicației Reuters, producția de serie a noului model va începe abia la sfârșitul lui 2023. Informația a fost furnizată agenției de presă de către două persoane apropiate companiei.

Tesla Cybertruck ar putea ajunge în producția de serie

Înainte ca mașina să intre în producția de serie, Tesla plănuiește să construiască un număr restrâns de astfel de camionete. Acest lucru va avea loc la jumătatea anului viitor.

Dacă producția lui Cybertruck va începe la sfârșitul lui 2023, atunci Tesla va trebui să aștepte până la începutul lui 2024 pentru a încasa venituri provenite din eventualele vânzări ale noii camionete electrice. Ar însemna, de asemenea, o așteptare de încă un an pentru sutele de mii de potențiali cumpărători care au plătit 100 de dolari pentru a rezerva un Cybertruck.

Tesla nu a anunțat prețul final pentru Cybertruck, nu a arătat versiunea de producție a vehiculului și nici nu a specificat cum va gestiona alimentarea cu baterii pentru noul model. În 2019, Tesla a estimat un preț inițial de sub 40.000 de dolari, dar prețurile pentru vehiculele noi au crescut de atunci și Tesla a majorat prețurile în gama sa.

Livrările pentru noua camionetă electrică ar putea începe abia din 2024, cu condiția ca mașina să intre în producție.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide