Tesla Cybertruck, interzis în Europa? Care este motivul?

Autor: Elena Luchian 20 dec. 2019 Știri auto

Tesla a anunțat că peste 200.000 de clienți din lumea întreagă au rezervat noul Cybertruck. Dar autoritățile germane le taie elanul clienților europeni. Modelul nu este suficient de sigur și nu respectă normele europene referitoare la siguranță.

Intră în galeria foto

Tesla Cybertruck s-ar putea să nu primească avizul pentru Europa, pentru că nu îndeplinește normele minime de siguranță. După ce autoritățile americane au tras un semnal de alarmă în privința materialelor și designului noului pick-up electric, și cele europene privesc modelul cu reticență.

Nemții atrag atenția că structura vehiculului este mult prea rigidă și nu oferă zonele de deformare necesare pentru a absorbi energia în urma unui impact, aceasta fiind preluată de corpurile ocupanților.

Mai mult, caroseria rigidă reprezintă un pericol major și pentru pietoni și bicicliști. Bara față și capota mașinii nu sunt deformabile în cazul unui impact cu participanții vulnerabili la trafic.

Un expert TUV, Stefan Teller, declară că Cybertruck are nevoie de modificări majore ale structurii de bază și este de părere că airbag-urile sunt aproape inutile în acest caz. “Va fi imposibilă comercializarea acestui vehiul în Germania”, avertizează Teller.

În Statele Unite, producătorii auto își pot certifica singuri mașinile pentru drumurile publice, mai ales că Cybertruck este o autoutilitară, pentru care normele de siguranță sunt mai permisive dincolo de Atlantic. În Germania însă, autoritățile locale și TUV nu sunt implicate în procesul de omologare. Experții germani în siguranță sunt de părere că pick-up-ul electric ar avea probleme mari la examinarea EuroNCAP, la care modele ca Tesla Model X, Tesla Model S și Tesla Model 3 au fost deja notate cu cinci stele.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla



Comentarii
Inchide