Tesla Cybertruck, la Poarta Iadului: Cât de bine urcă pe stânci noua camionetă electrică? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 mart. 2024 Știri auto

Tesla continuă se dezvolte tehnologiile noului pick-up electric. Într-un noi clip ni se arată cum funcționează diferențialul blocabil față simulat.

Tesla Cybertruck a fost lansată în urmă cu doar câteva luni și controversele nu au întârziat să apară. Designul împarte oamenii în tabere, iar compania încă mai are de rezolvat niște probleme. Una dintre ele este funcționalitatea motorului față, care va putea acționa cu un diferențial autoblocant, care să ofere mai multă tracțiune în situații dificile.

După ce au apărut diferite filmări cu exemplare de Tesla Cybertruck blocate în zăpadă sau nisip, inginerii Tesla pare că s-au pus pe treabă și lucrează la noul software pentru diferențialul față.

Pentru a testa capabilitățile camionetei electrice cu acest nou software, Tesla și-a dus noul model în Moab, pentru a-l supune unor teste de rock crawling.

Tesla Cybertruck urcă fără probleme Poarta Iadului din Moab

Echipa a publicat un videoclip intitulat „Cybertruck at Hell’s Gate” în care vedem un Cybertruck traversând încet, dar sigur, o urcare abruptă pe traseul de lung de 10 kilometri. Camionetei are nevoie aproape exact 60 de secunde pentru a urca rampa abruptă și destul de îngustă Imaginea se extinde apoi pentru a arăta că alte două Cybertruck traversaseră deja obstacolul.

Wes Morrill, inginerul principal responsabil de Cybertruck, a oferit câteva alte detalii într-un comentariu postat pe X. „Am ascuțit creionul pentru controalele Off-Road, iar acestea vor veni într-o actualizare OTA. Trimotor se comportă în off-road ca și cum ar fi pe dificultate ușoară. Cele două exemplare Baja cu echipate cu două motoare au reușit, de asemenea, să urce rampa. Este realizabil fără blocanți, deși necesită mai multă îndemânare”, a spus Wes Morrill.

El nu a împărtășit nicio informație despre momentul în care proprietarii Cybertruck ar putea obține acces la acest software actualizat.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide