Tesla Cybertruck nu poate face asta! Rivian R1T se întoarce pe loc

Autor: Elena Luchian 27 dec. 2019 Știri auto

În războiul pick-up-urilor electrice Tesla Cybertruck – Rivian R1T conduce deja cel de-al doilea. Rivian vine cu o tehnologie care îl ajută să se întoarcă pe loc, exact ca un tanc.

Primul pick-up electric al lumii, Rivian R1T, este echipat cu sistemul Quad-Motor Tank Turn, care integrează patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Acestea dezvoltă împreună un cuplu uluitor: 14.000 Nm, câte 3.500 pentru fiecare roată. Tesla Cybertruck în versiune de top, Tri-Motor, va primi doar trei motoare.

R1T este capabil să se întoarcă pe loc, la 180 de grade, foarte rapid, așa cum reușesc să o facă vehiculele cu șenile. Abilitatea inedită este demonstrată într-o filmare publicată de compania americană cu sediul la Plymouth, Michigan, pe contul său de YouTube.

În 2018, Rivian a patentat denumirile Tank Turn și Tank Steer, dar a dezvăluit motivul abia acum. Aceeași funcție se va regăsi și la SUV-ul R1S al companiei, și acesta dezvăluit la Salonul Auto de la Los Angeles.

Pick-up-ul va putea fi comandat cu una dintre cele trei baterii disponibile: de 150 kWh, de 135 kWh și de 180 kWh. Versiunea entry level va avea o autonomie de 370 de kilomeri, în timp ce versiunea de top va putea rula până la 643 de kilometri între două încărcări.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rivian



Comentarii
Inchide