Tesla Cybertruck ar putea circula și pe apă. Planurile ambițioase ale lui Elon Musk

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2020 Mașini electrice

Într-o postare recentă pe Twitter, CEO-ul Tesla, Elon Musk, s-a referit încă o dată la potențialele capacități  ale pickup-ului Tesla Cybertruck de la circula pe apă. Tweet-ul lui Musk a fost un răspuns la un videoclip conceput pe calculator în care apare pickup-ul electric, folosit ca barcă.

Randarea amuzantă a fost creată de Slav Popovski, artist 3D, care a mai conceput în trecut și alte clipuri cu produse Tesla. „Cred că am putea face asta”, a menționat CEO-ul Tesla.

În luna aprilie, un tweet pe care Musk l-a postat pe rețeaua de socializare menționa că Cybertruck va avea capacitatea de a pluti o anumită perioadă la traversarea apelor adânci.

Elon Musk, omul pentru care nu există „nu se poate”

Imaginile de la Muzeul Autovehiculului Petersen au dezvăluit că vehiculul poate fi proiectat pentru a rezista în apă. Așa cum indică imaginile Cybertruck pare a fi etanș, iar zona de jos a vehiculului părea să fie sigilată. Acest lucru sugerează că declarațiile lui Elon Musk despre capacitățile de mașină amfibie ale lui Cybertruck ar putea fi mai realiste decât ne așteptam.

Musk a fost destul de deschis cu privire la vehiculele care pot călători atât pe uscat, cât și pe apă. În 2013, Musk a achiziționat un Lotus Esprit S1 folosit în filmul James Bond The Spy Who Loved din 1977. Mașina a devenit iconică datorită capacității sale de a se transforma dintr-o mașină sport într-un submarin. În film, faimoasa maşină se transformă în submarin și lansează rachete sub apă, scenele fiind repere importante pentru cinematografia vremii.

Musk a achiziționat mașina lui James Bond

Ulterior, Musk a glumit pe seama acestui fapt, spunând că a fost dezamăgit să afle că acel Lotus nu s-a transformat într-adevăr într-un submarin și că probabil va încerca să producă un vehicul amfibiu el însuși, folosind tehnologia Tesla.

CEO-ul a reamintit această idee în Adunarea Anuală a Acționarilor din 2019, când a declarat că o mașină care poate circula pe sub apă este „realizabilă din punct de vedere tehnic”. Musk a recunoscut că piața pentru astfel de vehicule ar fi mică, dar a sugerat că probabil va exista mult entuziasm în jurul proiectului.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide