Tesla își ratează ținta de vânzări din primul trimestru al anului

Autor: Adrian Somai 03 apr. 2023 Știri auto

Tesla a publicat la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat rezultatele aferente primului trimestru al anului curent, cifrele de vânzări dovedindu-se a nu fi pe placul lui Elon Musk. În ciuda unui record de livrări înregistrat în primele trei luni ale anului, cifrele obținute sunt cu mult sub așteptările conducerii producătorului american de mașini electrice.

Potrivit Reuters, Tesla a anunțat că a livrat un număr de 422.875 de vehicule la nivel global în primele trei luni ale anului, o cifră record pentru constructorul de peste Ocean. Mai mult, vorbim despre o creștere cu 36% a livrărilor în raport cu aceeași perioadă a anului precedent.

În ciuda acestor lucruri, obiectivul pe care Tesla și-l asumase pentru primul trimestru al anului era de 430.000 de unități livrate la nivel global. În plus, Elon Musk se așteptă chiar la o cifră și mai mare, dorindu-și o creștere de 50% a livrărilor. La nivelul întregului an, Musk se așteaptă ca Tesla să livreze cel puțin 2 milioane de unități la nivel mondial.

Tesla ar putea reduce prețurile în continuare

În aceste condiții, analiștii susțin că Tesla nu trece la această oră chiar prin cea mai bună perioadă a sa. În plus, în cazul în care nu ar fi fost operate acele reduceri de prețuri, situația s-ar fi dovedit cel mai probabil mult mai complicată pentru Tesla. Chiar dacă au contribuit serios la creșterea vânzărilor, reducerile decise de Tesla nu au fost suficiente.

Specialiștii vorbesc acum despre o posibilă continuare a acestei strategii și în perioada următoare. Mai mult decât atât, chiar și CEO-ul Elon Musk a adus în discuție acest subiect, spunând că perspectiva recesiunii și a dobânzilor din ce în ce mai mari trebuie compensate printr-o reducere a prețurilor care să susțină creșterea producției, chiar dacă profitul companiei va scădea în acest fel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide