Tesla oprește producția de mașini la fabrica din Shanghai din cauza cazurilor de COVID-19

Autor: Ionuț Vîlciu 27 dec. 2022 Știri auto

Tesla a anunțat că oprește producția de mașina la uzina sa din Shanghai din cauza noului val de COVID-19.

Tesla a oprit producția de automobile la fabrica sa din Shanghai, China, în data de 24 decembrie. Fabrica va rămâne închisă timp de o săptămână, relatează Carscoops.

Reuters transmite că o relaxare a restricțiilor cu privire la răspândirea virusului a dus la o creștere a infecțiilor. Se pară că atât lucrătorii  din uzina Tesla, cât și mulți dintre furnizorii săi s-au îmbolnăvit. Fabrica din Shanghai s-a confruntat, de asemenea, cu niveluri ridicate ale stocurilor, în timp ce se pregătea pentru o scădere a pieței din China. Astfel, producția din cadrul uzinei a fost oprită pe 24 decembrie, urmând ca activitatea să rămână sistată până pe 1 ianuarie 2023.

Tesla resimte efectele noului val de îmbolnăviri

În consecință, producția lui Tesla Model Y va scădea cu până la 30 de procente până la sfârșitul lunii decembrie. Tesla trece printr-o perioadă tumultuoasă. O parte din probleme companiei au fost generate de polemicile iscate în jurul lui Elon Musk și a deciziilor sale în legătură cu rețeaua de socializare Twitter. Din cauza acestor acțiuni, investitorii Tesla consideră că Musk este distras de la ceea ce se întâmplă cu producătorul de mașini electrice. Acțiunile mărcii au scăzut la 123 de dolari în decembrie de la 309 de dolari, valoare atinsă în luna septembrie a acestui an.

În ciuda faptului că 2022 va fi anul pe care Tesla îl va încheia cu cifre record în ceea privește producția și livrările de autovehicule. Există și aspecte negative pe care acest an le-a adus companiei americane. Numai în acest an, Tesla a pierdut peste 800 de miliarde de dolari din valoarea de piață. Din această sumă, 450 de miliarde de dolari au fost pierduți de când Musk a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide