Tesla pregătește un nou model electric pentru 2025. Producătorul american vrea să se impună în fața valului de mașini chinezești

Autor: Ionuț Vîlciu 25 ian. 2024 Știri auto
Tesla pregătește un nou model electric pentru 2025. Producătorul american vrea să se impună în fața valului de mașini chinezești

Tesla pregătește un nou model electric, ce urmează să debuteze la jumătatea anului 2025. Compania americană vrea să răspundă valului de modele chinezești ce pătrunde pe piața europeană.

Vedem tot mai multe mașini de la producători chinezi ce intră pe piața europeană, adesea fiind disponibile la prețuri mai mici decât cele ale mașinilor cu care concurează, iar producătorii deja consacrați caută metode prin care să contracareze ofensiva acestora.

Potrivit informațiilor transmise de Reuters, Tesla a spus furnizorilor că dorește să înceapă producția unui nou vehicul electric cu numele de cod „Redwood” la jumătatea anului 2025, potrivit a patru persoane familiarizate cu problema, două dintre ele descriind modelul drept un crossover compact.

Elon Musk a declarat în cadrul unei conferințe faptul că este de așteptat ca Tesla să pornească producția unui nou model electric compact la jumătatea anului 2025. Viitorul crossover electric de mici dimensiuni ar urma să fie produs în fabrica Tesla din Texas.

Tesla pregătește lansarea pe piața a unui nou model

Acest nou model ar putea fi mașina de 25.000 de dolari despre care Elon Musk a tot vorbit în ultimii ani, ceea ce ar face din viitorul presupus SUV compact cea mai ieftină mașină din gama producătorului.

Anul trecut, Tesla a trimis furnizorilor „cereri de oferte” și invitații de licitație pentru modelul „Redwood” și a estimat un volum săptămânal de producție de 10.000 de vehicule, au declarat două dintre surse. Producția ar urma să înceapă în luna iunie a anului 2025, au spus trei dintre surse.

Deocamdată, cel mai accesibil automobil din gama Tesla este sedanul electric Model 3, recent actualizat, ce are un preț de pornire de 42.990 de euro. Versiunea de bază pentru Model 3 oferă un singur motor electric și o autonomie maximă, în regim WLTP, de 513 kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide