Tesla va construi un robot umanoid. Ce se va întâmpla cu mașinile companiei?

Autor: Elena Luchian 20 aug. 2021 Știri auto

Tesla va construi un robot umanoid. Este anunțul făcut de Elon Musk în cadrul unui eveniment dedicat inteligenței artificiale. Prototipul va fi prezentat anul viitor.

GALERIE FOTO

Tesla Bot este robotul umanoid care va fi capabil să îndeplinească sarcini repetitive, care nu le fac plăcere oamenilor. Robotul va avea cinci degete la mâini și o siluetă metalică androgină în alb și negru.

Cu nume de cod “Optimus”, robotul va avea 1,73 metri în înălțime. Acesta va putea să meargă la cumpărături cu o listă de produse. Aparatul cu înfățișare aproape umană va putea transporta până la 20 de kilograme, va putea ridica până la 68 de kilograme, iar greutatea sa va fi de 56,7 de kilograme. El se va putea deplasa cu o viteză de până la 5 km/h.

“Cu siguranță, Tesla este cea mai importantă companie de robotică din lume. Mașinile sunt roboți semi-conștienți pe roți, echipate cu un computer de bord dedicat rulării autonome. Este logic să-i dai o formă umanoidă”, este explicația lui Elon Musk.

Viitorul robot Tesla, tehnologii similare cu cele care echipează mașinile

Viitorul robot Tesla va avea la bază aceleași cipuri, camere și senzori care se regăsesc în componența mașinilor Tesla cu funcții de rulare semi-autonomă. Acesta va fi prevăzut cu un ecran în loc de față, care va reda informațiile relevane. Dezvoltarea acestui robot va reprezenta un pas înainte și pentru tehnologia de rulare autonomă a modelelor Tesla.

“Suntem buni la a construi senzori și baterii. Probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate astfel”, a adăugat șeful companiei. Pe scenă și-a făcut apariția un figurant costumat în așa fel încât să arate ca viitorul robot umanoid Tesla. “Va fi un robot prietenos”, promite omul de afaceri.

În cadrul unui eveniment digital, care s-a întins pe durata a două ore și jumătate, Tesla a prezentat și un chip pentru supercomputerul său Dojo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide