Test de anduranță cu Volkswagen ID.3. Peste 28.000 de kilometri în două luni

Autor: Elena Luchian 02 dec. 2020 Știri auto

Un Volkswagen ID.3 a parcurs deja peste 28.000 de kilometri în 2 luni într-un test de anduranță. De câte ori a fost încărcat în această perioadă?

GALERIE FOTO

Noul Volkswagen ID.3 a oprit de 652 de ori la stațiile de încărcare rapidă și a folosit noile wall box-uri la 865 de reprezentanțe Volkswagen.

La volan s-a aflat Rainer Zietlow, iar copilot i-a fost Dominic Bruner. Cei doi au avut la ei cardul We Charge, care le-a permis accesul la întreaga rețea de stații de încărcare rapidă din Germania, indiferent de operatorul acestora.

Cei doi au reușit un nou record. Este vorba despre cea mai mare distanță parcursă fără oprire cu o mașină electrică pe teritoriul unei singure țări. 28.198 kilometri au mers până când au ajuns la destinație, orașul Sylt, în ziua stabilită, la capătul unei călătorii-maraton.

“Dacă ești deschis, te poți distra din plin cu o mașină electrică așa cum este ID.3”, povestește Rainer Zietlow din Mannheim. El și amicul său din Hannovra, Dominic Bruner, au petrecut 65 de zile străbătând Germania în lung și în lat.  A fost un test pentru mașina electrică, dar și infrastructura construită în Germania pentru mașinile electrice.

“Este deja bine dezvoltată în prezent. Dar în unele locații, există încă loc de mai bine. De exemplu, sunt stații localizate la distanță mare de zonele circulate sau sunt slab luminate pe timp de noapte”, povestesc cei doi la capătul aventurii lor.

A fost cu atât mai dificil cu cât cei doi au călătorit în perioada restricțiilor de circulație impuse de pandemia de coronavirus.

Volkswagen ID.3, la drum în versiune pre-serie

Rainer Zietlow și Dominic Bruner au avut la dispoziție un Volkswagen ID.3 Pro S02, un model pre-serie. Mașina a fost echipată cu bateria de 77 kWh. Volkswagen trece în contul acestei versiuni, care va fi lansată în primăvara anului viitor, o autonomie de până la 549 de kilometri.

ID.3 a consumat în medie 19 kWh/100 km pe parcursul maratonului prin Germania. Cea mai mare distanță parcursă între stații în condiții de iarnă a fost de 420 de kilometri.

Testul de anduranță a fost pus la cale de Institutul de Logistică a Transporturilor, cu sprijinul universității din Dortmund.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide