The Longest Drive: cu un Porsche Cayenne din nordul Norvegiei la sudul Africii de Sud

Autor: Adrian Mihălţianu 04 mai 2015 Știri auto

Am scris acum ceva vreme despre Rainer Zietlow şi traversarea sa de la Capul Nord (nordul Norvegiei) la Capul Agulhas (sudul Africii de Sud) cu un Volkswagen Touareg cu care a parcurs 17.000 de kilometri în doar 21 de zile şi 16 ore, iar asta luând în calcul şi un accident frontal care l-a ţinut 13 zile în reparaţii. Fără acest accident, omul nostru ar fi parcurs distanţa în doar 8 zile şi 10 ore, dar la un traseu atât de lung, e normal să apară probleme. Zietlow reuşise, chiar şi aşa, să spulbere precedentul record cu nu mai puţin de 7 zile.

The Longest Drive: 20.000 de kilometri în 11 zile, din nordul extrem al Europei în sudul extrem al Africii

Ei bine, iată că recordul său e pus în pericol de o echipă-şoc, dotată de data asta cu un Porsche Cayenne, care încearcă să parcurgă o distanţă ceva mai lungă (20.000 de kilometri) în doar 11 zile, unind aceleaşi puncte, dar pe un alt traseu, de unde şi numele: The Longest Drive. Iar cum oamenii care compun echipa mai au la activ ture extrem de impresionante, ne putem aştepta la un rezultat spectaculos. Ce a mai reuşit Ian Kalmar, şeful echipei Porsche, până acum? Păi, pe lângă faptul că este unul dintre cei mai buni instructori de la Porsche, omul are la activ:

Traversarea celor două Americi de la nord la sud (Alaska – Ţara de Foc): 26.000 de kilometri în 11 zile, 17 ore şi 22 de minute

Turul Australiei – 13961 de kilometri în 5 zile, 18 ore şi 13 minute

Traversarea Statelor Unite de la Vest la Est – 7738 de kilometri în 3 zile, 5 ore şi 43 de minute

Traversarea Europei şi Asiei din cel mai vestic punct al Franţei (Cape Pointe de Korsan) până în estul extrem al Rusiei, la Oceanul Pacific (Cape Red Partisan) – 12.809 km în 5 zile, 21 de ore şi 14 minute

Globul de la Capul Nord, 500 de km nord de Cercul Polar. Friiiig!

De ajuns? Nimic nu e de ajuns pentru Ian Kalmar, aşa că acum danezul a făcut echipă cu mecanicul Sebastian Bierhalter din Germania şi cu Michael Griffith, un veteran al raliurilor Paris-Dakar. Deja au traversat Scandinavia şi nordul Franţei cu o viteză medie de peste 120 de km/h, iar acum se îndreaptă în mare viteză spre sud, spre Africa. Au plecat de la temperaturi de -10 grade Celsius şi ninsori, şi vor ajunge la temperaturi de peste 35 de grade la umbră şi deşert!

Pentru a reuşi recordul, cei trei vor opri de foarte puţine ori, vor dormi şi mânca în maşină, şi vor conduce cu rândul. Treabă care nouă ne aduce aminte de Turul României în 24 de ore, reuşit de ProMotor anul trecut :). Atâta doar că ei vor face asta nu doar o zi, ci unsprezece!

Îi puteţi urmări LIVE aici: The Longest Drive, precum şi pe pagina lor de Facebook Să le urăm succes!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide