Țigări de contrabandă ascunse în pneurile unui autoturism – FOTO

Autor: ProMotor 24 feb. 2021 Știri auto

Mai multe pachete de țigări de contrabandă, ascunse în pneurile unui autoturism, au fost descoperite de polițiștii de frontieră.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați  a descoperit 7.100 de țigarete, de proveniență duty-free. Pachetele erau ascunse în pneurile unui autoturism condus de un cetățean român.

În data de 23 februarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român B.T., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Republica Moldova.

Creativitate fără limite: țigări ascunse în pneurile mașinii

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite de către echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, ascunse în pneurile autoturismului,  7.100 de țigarete ( 355 de pachete) de proveniență duty-free.

Conform prevederilor legale în vigoare, a fost luată măsura reținerii țigaretelor în valoare totală de 4.260 de lei, în vederea continuării cercetărilor. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Un caz asemănător s-a petrecut în anul 2016

În luna iunie 2016, polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Galați, împreună cu inspectorii vamali au descoperit cu ajutorul unui câine special antrenat, 4.400 de țigarete ascunse în roata de rezervă a unui autoturism.

Autoturismul marca Audi era condus de un bărbat pe nume Vladimir B, cu dublă cetățenie. Acesta a fost oprit în momentul în care se pregătea să intre în România din direcția Republica Moldova.

Pe timpul controlului, câinele polițist specializat în detectarea tutunului, a simțit mirosul specific și a semnalat acest fapt ofițerului. Echipa a procedat la efectuarea unui control amănunțit. În urma acestuia au descoperit țigările ascunse în roata de rezervă a autoturismului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro



Comentarii
Inchide