Toate informațiile despre noua platformă Volkswagen MEB+: autonomie extinsă, încărcare rapidă și prețuri reduse

Autor: Bogdan Bârliga 24 feb. 2023 Știri auto

Planul de 159 de miliarde de euro pentru investiții anunțat de Volkswagen în 2021 pentru următorii cinci ani începe să producă efecte.

Grupul german se află într-un stadiu avansat de implementare a noii platforme MEB+ și știm deja aceasta va fi folosită pentru viitoarea generație Tiguan în versiunea electrică.

Ce trebuie să știm despre platforma Volkswagen MEB+

Platforma modulară de propulsie electrică (MEB) a fost lansată de VW pentru prima generație de vehicule electrice fabricate de grupul german.

Principalele avantaje obținute prin folosirea acestei platforme au fost obținerea unui ampatament mai mare, ieșiri în consolă mai scurte și amplasarea motoarele electrice direct la punți.

Pe această platformă sunt produse modelele VW I.D. 3, ID.4, ID.5, I.D. Buzz și mai multe game auto cu sigla Audi, Cupra sau Skoda.

Autonomie extinsă

Principala noutate adusă de noua platformă electrică MEB+ prin comparație cu cea utilizată în prezent de VW constă în extinderea autonomiei posibile.

Din primele informații disponibile MEB+ va oferi o autonomie cu o singură încărcare de până la 700 kilometri, cu aproximativ 200 de kilometri în plus față de actuala platformă MEB.

MEB+ va fi mai eficientă și la capitolul încărcare pentru că va permite utilizarea stațiilor rapide de până la 200 kW.

MEB+ va folosi noua generație de baterii dezvoltată de Volkswagen prin care se promite o reducere importantă de costuri la produsul final.

Pe de altă parte noua platformă va oferi un upgrade major pentru funcțiile de conducere automată și vom vedea foarte multe tipuri de caroserii disponibile.

Până în anul 2026 vor fi lansate zece noi modele electronice Volkswagen, inclusiv un model entry-level pentru aproximativ 25.000 de euro. De asemenea, sunt planificate mașini noi în segmentele de performanță și premium.

Primul model anunțat pe platforma MEB+: VW I.D. Tiguan

Pentru că are vânzări foarte bune crossover-ul compact Tiguan va primi o nouă generație și VW pregătește o variantă complet electrică.

VW ID. Tiguan va utiliza varianta îmbunătățită a platformei MEB și cel mai probabil va intra în producție în anul 2026.

Crossover-ul în versiunea electrică va utiliza noi celule de baterie LFP și va fi oferit cu sisteme de propulsie cu două motoare și tracțiune integrală.

Pentru variantele dotate cu motoare termice noua generație VW Tiguan va fi produsă pe platforma MQB și vor fi oferite inclusiv sistem de propulsie plug-in hybrid.

VW ID. Tiguan electric va avea dimensiuni apropiate de variantele cu motorizări convenționale, dar spațiul oferit va fi superior prin folosirea platformei dedicate sistemului electric de propulsie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide