Viitoarea generație Volkswagen Tiguan va fi oferită și cu o versiune electrică. Ce știm despre VW I.D Tiguan

Autor: Bogdan Bârliga 17 feb. 2023 Știri auto

VW și-a propus să devină cel mai mare furnizor mondial de mașini electrice și anul trecut a anunțat un plan impresionant de investiții în valoare de 159 de miliarde de euro.

Primele efecte ale acestei strategii încep să apară și vom vedea noua generație Volkswagen Tiguan construită pe platforma îmbunătățită MEB+.

Electrificare pentru cel mai vândut SUV produs de VW

Pentru că are vânzări foarte bune crossover-ul compact Tiguan va primi o nouă generație și VW pregătește o variantă complet electrică.

VW ID. Tiguan va utiliza o variantă îmbunătățită a platformei MEB și cel mai probabil va intra în producție în anul 2026.

Informația a fost confirmată pentru publicația Handelsblatt de reprezentații VW și noul model va fi produs în uzina de la Wolfsburg.

Varianta îmbunătățită a platformei MEB se va numi MEB+ și compania germană o va utiliza pentru producția mai multor modele ce urmează să fie lansate mai ales pentru că suportă puteri de încărcare superioare de până la 200 kW.

Din primele informații această platformă folosită pentru viitoarea generație electrică Tiguan ar putea să ofere o autonomie de până la 700 de kilometri cu o singură încărcare.

Conform altor informații această platformă va folosi noi celule de baterie LFP și va suporta sisteme de propulsie cu două motoare și tracțiune integrală.

Pentru variantele dotate cu motoare termice noua generație VW Tiguan va fi produsă pe platforma MQB și vor fi oferite inclusiv sistem de propulsie plug-in hybrid.

VW ID. Tiguan electric va avea dimensiuni apropiate de variantele cu motorizări convenționale, dar spațiul oferit va fi superior prin folosirea platformei dedicate sistemului electric de propulsie.

Project Trinity la Wolfsburg

Consiliul de Supraveghere al Grupului Volkswagen aprobase în luna martie a anului trecut demararea Project Trinity la Wolfsburg și primul model electric derivată din acest proiect ar trebuie să intre în producție în anul 2026.

Din Project Trinity va rezulta în primul rând noua navă amiral a  companiei germane și acest model va fi dotat cu sisteme software și hardware capabile să ofere nivelul 4 de autonomie.

Informațiile despre lansarea unei versiuni electrice pentru Tiguan ce urmează să fie produsă la Wolfsburg par să indice o amânare a datei de lansare pentru modelul prevăzut inițial prin Project Trinity.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide