Top 10 cele mai bune SUV-uri compacte. Modele ideale pentru familiști

Autor: Adrian Somai 16 aug. 2022 Știri auto

Apetitul șoferilor români pentru SUV-urile compacte se dovedește a fi din ce în ce mai ridicat, iar asta o putem vedea foarte ușor pe șoselele din țara noastră.

Fiecare model are avantajele sale, desigur, dar oare care sunt cele mai bune SUV-uri compacte de pe piață? Jurnaliștii de la Autocar au făcut un top. Iată ce modele au ales aceștia pentru anul 2022.

Top 10 cele mai bune SUV-uri mici în 2022

Intră în GALERIA FOTO

Range Rover Evoque

A doua generație a modelului Range Rover Evoque a fost așteptată cu mare interes de toți fanii SUV-urilor compacte, modelele primei generații generând cifre de vânzări uriașe. Constructorul britanic a plusat cu un design ceva mai modern, tehnologii de ultimă generație și cu o structură nouă compatibilă atât cu sistemul plug-in, cât și cu varianta mild-hybrid.

Volvo XC40

XC40, primul model Volvo construit pe arhitectură modulară compactă, este de departe unul dintre cele mai fiabile SUV-uri de pe piață, calitatea construcției sale convingând mulți șoferi din întreaga lume. Totodată, să nu uităm că XC40 a fost desemnat în 2018 “Mașina Anului în Europa”!

Mazda CX-5

CX-5 aproape că nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, fiind unul dintre cele mai bine vândute modele din portofoliul constructorului nipon. A fost primul model din noua generație de automobile Mazda care prezenta limbajul KODO evoluat și unele dintre cele mai noi tehnologii ale producătorului, precum inovatorul motor SkyActiv-X cu aprindere prin compresie și control cu scânteie.

Hyundai Tucson

Cu un design nonconformist, Tucson a reușit rapid să se facă remarcat în acest segment de piață, atrăgând atenția unui număr mare de șoferi care își doreau să conducă un SUV compact. Ajuns în prezent la cea de-a patra generație, Tucson ne este prezentat cu o serie întreagă de tehnologii de ultimă generație și cu variante de motorizare hibridizate.

Nissan Qashqai

Nu puteam să vorbim despre un top al celor mai bune SUV-uri compacte de pe piață fără să îl pomenim pe Nissan Qashqai, un model extrem de apreciat printre șoferii români. O mașină bună, cu o înfățișare arătoasă și cu un consum destul de mic pentru performanțele de care se face capabilă, Qashqai se dovedește întotdeauna o alegere optimă!

Volkswagen Tiguan

Mulți șoferi consideră Tiguan-ul unul dintre cele mai echilibrate modele din acest segment. Aspect masiv, spațios la nivelul habitaclului, confortabil la rulare și cu un motor diesel economic – calități care fac din VW Tiguan o mașină foarte apreciată în România.

Ford Kuga

Nu sunt deloc puțini cei care percep modelul Kuga ca pe un Focus transformat în SUV, iar caracteristicile împrumutate de noua generație de la modelul amintit nu fac nimic altceva decât să întărească această convingere. Noua generație a venit cu un design împrospătat, cu un habitaclu spațios și cu o versiune plug-in hybrid destul de interesantă.

Skoda Enyaq iV

Enyaq iV este primul SUV electric de serie din portofoliul constructorului cu sediul la Mlada Boleslav, reușind să atragă atenția asupra sa încă din prima clipă. Arată destul de bine la exterior, spațiul interior se dovedește a fi generos, iar la capitolul tehnic Enyaq nu stă deloc rău, ba chiar din contră!

Kia Sportage

Sportage a fost pentru mult timp modelul de bază al celor de la Kia pe Bătrânul Continent, SUV-ul fiind apreciat de mulți șoferi europeni. Noua generație este însă mai spectaculoasă ca niciodată, reușind să atragă toate privirile datorită înfățișării sale exterioare și nu numai!

Citroen C5 Aircross

Încheiem topul cu C5 Aircross, unul dintre cele mai fiabile modele ale producătorului francez. Constructorul din Hexagon ne propune un model de generație nouă cu o prezență impunătoare și elegantă pe șosea, cu un spațiu interior generos și extrem de confortabil și cu performanțe tehnice foarte bune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide