Top 10 cele mai bune SUV-uri germane construite vreodată – GALERIE FOTO

Autor: Andreea Ditcov 26 dec. 2022 Știri auto

Germanii nu au inventat SUV-urile, însă ei sunt cei care le-au popularizat.

De la modele sportive, la unele dintre cele mai luxoase, dar și cele dedicate off-road-ului, producătorii germani au știut cum să scoată ce este mai bun din SUV-uri și să le transforme în modele de succes.

Iată un top făcut de Hotcars.com ale celor mai bune 10 SUV-uri care au ieșit vreodată de pe porțile uzinelor germane.

Audi Q7

Lansată într-o perioadă în care grupul Volkswagen și toți clienții săi încă mai aveau încredere totală în tehnologia diesel, Audi Q7 V12 TDI prinde suta de kilometri în 5,5 secunde. Emisiile sunt o problemă permanentă pentru motorul V12, de aceea mașina poate deveni neatractivă pentru cei clienții ecologiști.

Volkswagen Touareg R50

Touareg împarte platforma cu Porsche Cayenne și Audi Q7, astfel SUV-ul a avut acces la unele dintre cele mai puternice motoare diesel de pe piață. Pentru R50, VW a optat pentru motorul diesel V10 de 350 de cai putere, care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h mai puțin de 7 secunde.

Mercedes-AMG GLC 63 S

GLC 63 rămâne un SUV ce poate face față unor drumuri dificile, care, în același timp, surclasează mașinile sport moderne. Modelul premium reușește să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde și are o viteză maximă de 280 km/h.

BMW X5 M

Versiunea M nu este cea mai rapidă din gamă.

Mercedes-Benz Clasa G

Uneori, originalul Clasei G este cu adevărat cea mai bună variantă, iar faptul că Mercedes încă mai vinde o versiune modernă a Clasei G, care a debutat la sfârșitul anilor 1970, este o dovadă că undele mașini pot trece testul timpului și când vine vorba de designul exterior.

Porsche Macan

Porsche Macan a adus un aer premium în segment, având o construcție sportivă, elemente pe care, la momentul apariției, niciun alt producător nu s-a gândit să le ofere.

BMW iX3

După ce a testat cu succes i3, BMW a făcut marele pas spre un modele electric, rezultând iX3. Până acum iX3 și-a construit o reputație ca fiind unul dintre cele mai bune vehicule electrice.

Audi SQ5

Mașinile sport sunt cunoscute pentru faptul că pot atinge suta de kilometri în sub 5 secunde. Acum, această performanță poate fi atinsă și de un SUV, exemplul perfect fiind Audi SQ5, care are 350 de CP.

Porsche Cayenne Turbo S

Deși mașinile din prima generație nu au excelat la partea electrică, noul Porsche Cayenne Turbo S a reușit să depășească problemele. Are la bază o platformă atent proiectată, grupul VW identificând devreme potențialul.

Audi e-tron

Audi e-tron este probabil cel mai interesant SUV electric care a apărut recent pe piață și face concurență cu  Tesla Model X.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide