TOP 10 cele mai bune SUV-uri în 2022. Modele ideale pentru familiile cu mulți membri

Autor: Andreea Ditcov 19 dec. 2022 MASINI NOI

Spațiul este esențial pentru o familie, mai ales când vine vorba de mașină. Fie că discutăm de spațiul necesar pentru un scaun auto și căruciorul pentru copil, de echipamentele de sport ale adolescenților sau de loc destul pentru întins picioarele la un drum lung, o mașină cu un habitaclu generos, bine și sigur echipat, va fi întotdeauna de preferat.

Un TOP realizat de britanicii de la autocar.co.uk a clasificat cele mai rentabile, spațioase și fiabile SUV-uri de pe piața din Europa, mașini potrivite pentru familiile mici, dar și cele mai numeroase.

Land Rover Discovery

Discovery Sport nu face rabat la calitate, confort sau putere. Modelul din 2019 este construit pe aceeași platformă cu Range Rover Evoque, păstrând în schimb caracteristicile sale originale, inclusiv capacitățile care îl recomandă pentru off-road. Deși este un SUV, mașina dă dovadă de o direcție precisă și o agilitate surprinzătoare.

Rannger Rover Discovery

Interiorul este practic, avantajul mașinii constând în cele șapte locuri oferite pasagerilor. Bordul a fost echipat cu cea mai recentă configurație de infotainment Pivi Pro de la Land Rover, oferind o senzație similară cu mașinile din ofertele Range Rover mai scumpe.

Motorizarea pentru acest autoturism vine atât pe benzină, cât și pe motorină, având, de asemenea o variantă mild-hybrid de 48 V și hybridul plug-in P300e deosebit de elegant, modificări aduse în încercarea de a îmbunătăți economia de combustibil și performanța, datorită integrării sale bine concepute care permite tranziția lină între benzină si energie electrică. Cu toate acestea, autonomia nu face mașina un lider în clasa sa.

Hyundai Santa Fe

Un SUV premiat, câștigător la Premiile Autocar 2022, Santa Fe are în prezent un aspect distinctiv și o cabină spațioasă și elegantă, plus o gamă de sisteme de propulsie electrificate care fac automobilul mai atractiv din punct de vedere financiar.

Deși nu este un model care să exceleze în agilitate sau finisaje interioare, Hyundai Santa Fe abordează virajele cu un calm surprinzător pentru o mașină atât de înaltă și grea. Este perfectă pentru viteze mici și moderate.

Suspensia relativ moale nu excelează pe suprafețe cu adevărat provocatoare, dar în restul timpului Santa Fe este un companion rafinat și relaxant de drum.

Ceea ce face specială o Santa Fe este interiorul său, care îmbină o atmosferă confortabilă cu spațiul generos. Spre deosebire de mulți rivali cu șapte locuri, în al treilea rând există loc destul și pentru adulți, iar accesul este facil. Portbagajul are un volum de 571 de litri cu cinci locuri și 1649 de litri cu rândurile doi și trei pliate.

Audi Q5

Un punct forte al modelului Q5 de la Audi este manevrabilitatea. Pentru cei mai practici, care nu își doresc atât de mult spațiu, există și o versiune Sportback cu acoperiș înclinat.

BMW X3

X3 dispune de sistme de propulsie cu multă putere și performanță, care nu îi știrbesc din manevrabilitate. Oferta de motorizare nu este generoasă în privința diesel, dar M40d și M40i cu mai mulți cilindri îi poate încânta pe cei care încă preferă clasicele propulsii.

Varianta iX3 este modelul complet electric, urmat de un X3 M de 509 CP, plus o versiune plug-un hybrid. Cu toate că oferta de motorizări alternative este generoasă, pentru cei mai mulți, propulsiile convenționale cu patru cilindri sunt cele mai potrivite.

Nu există nicio opțiune cu șapte locuri, dar în toate celelalte privințe, acesta este un SUV de familie încăpător, versatil și satisfăcător.

Jaguar F-Pace

Modelul F-Pace a fost câteva sezoane la rând cea mai bine vândută mașină de la Jaguar în Marea Britanie, datorită manevrabilității sale și a spațiului de la interior. Pentru un traseu fără probleme în oraș și în afara lui, varianta pe motorina D300 este alegerea cunoscătorilor, în timp ce motorul diesel mild-hybrid are o manevrabilitate și un rafinament acceptabile.

Skoda Kodiaq

Kodiaq este un SUV de top pentru familie, care nu provine de la un producător premium și surclasează chiar și cele mai ieftine oferte ale altor mărci cu pretenții. Deși primele cinci SUV-uri ale listei denotă mai multă eleganță și lux, în cazul Skoda se poate vedea calitatea care o recomandă, totul fiind bine pus laolaltă. Primele cinci SUV-uri de pe această listă se simt puțin mai luxoase și mai rafinate decât Kodiaq, dar nu toate vin cu un al treilea rând de scaune. Deși din gama Kodiaq lipsește motorizarea electrificată, Enyaq iV vine să compenseze.

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo a preluat platforma și motoarele care au făcut sedanul Giulia, a adăugat o gardă la sol mai mare și tehnologia de tracțiune pe patru roți, creând un SUV care merită toată atenția.

Volvo XC60

XC60 a fost cea mai sigură mașină pe care Euro NCAP a testat-o la lansarea sa în 2017 și, în tot acest timp, este unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de familie disponibile în prezent.

Volvo și-a revizuit și gama de motoare, astfel încât toate variantele XC60 să ofere acum o anumită formă de electrificare.

Seat Tarraco

Tarraco este prima încercare a Seat de a avea un SUV în dimensiuni mari, iar rezultatul este unul destul de arătos. Fiind un produs Volkswagen Group, acest SUV spaniol împarte practic totul cu Skoda Kodiaq, deși, spre deosebire de fratele său, Tarraco vine echipat standard cu șapte locuri pe toată gama sa.

Se simte un pic mai incisiv și mai agil decât alte SUV-uri de dimensiunile sale, dar această manevrabilitate pare să vină în detrimentul rafinamentului de rulare și al confortului absolut.

Kia Sorento

Sorento a parcurs într-adevăr un drum lung de la modelul original, care a apărut în 2002. Numai din punct de vedere al designului, acest nou model din a patra generație are ceea ce este necesar pentru a se compara cu jucătorii premium autentici din această clasă.

Datorită interiorului său mare și celor șapte locuri, câștigă puncte serioase pentru că este una dintre cele mai spațioase, practice și versatile mașini de pe această listă. Cu un preț atrăgător și accesibil, ar părea la prima vedere că sunt puține lucruri pe care acest SUV coreean nu le poate face.

Are, totuși, defecte. Sistemul său de propulsie hybrid nu este capabil să ofere o eficiență crescută a consumului de combustibil, iar din punct de vedere dinamic, mașina se mișcă destul de greoi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide