Top 10 cele mai ieftine mașini noi pe care le poți cumpăra în România

Autor: ProMotor 28 ian. 2020 Știri auto

Pentru cei mai mulți dintre români, piața de mașini second-hand reprezintă singura opțiune. Totuși, trebuie știut că există și mașini noi accesibile, pentru care nu trebuie să-ți vinzi neapărat organele pentru a le putea cumpăra. Iată un top 10 cu cele mai ieftine mașini noi pe care le poți cumpăra în România, indiferent de segmentul din care provin.

Intră în Galeria FOTO

Pentru primele poziții ale topului nu trebuie să mergem mai departe de pagina producătorului auto Dacia, care s-a consacrat pe piață ca specialist al modelelor accesibile. Modelele Dacia păstrează în continuare avantajul prețului, dar au primit dotări la care puteam doar visa cu câțiva ani în urmă. Printre acestea se numără climatizarea automato, camerele exterioare sau sistem de navigație. Mai recent, unele modele Dacia oferă chiar suport pentru Android Auto și Apple CarPlay, o facilitate care lipsește chiar și în cazul modelelor mai pretențioase.

1. Dacia Logan

Dacia Logan este cea mai ieftină mașină nouă disponibilă în România, cu un preț care pornește de la 7.530 de euro.

2. Dacia Sandero

Din motive necunoscute, Sandero are un preț mai mare decât Logan, chiar dacă oferta de spațiu este mai mică. Un logan fără portbagaj poate fi cumpărat de la 7.720 de euro.

3. Lada Niva (Lada 4×4)

În mod surpinzător, Lada Niva împiedică Dacia să monopolizeze complet podiumul. Cea mai ieftionă Lada Niva costă 8.500 de euro și vine cu facilități pentru pasionații de off-road, așa cum este reductorul.

4. Dacia Logan MCV

Break-ul Dacia costă de la 8.510 euro și are o ofertă de spațiu impresionantă. Totuși, Logan MCV nu mai oferă opțiune pentru 7 locuri, ca modelul anterior. Dacia își dorește ca această nișă să fie acoperită de modelul Lodgy, care este cu circa 5.000 de euro mai scump.

5. Skoda Fabia

Producătorul ceh ar fi fost un rival redutabil pentru Dacia, dacă politica de prețuri ar fi fost mai conservatoare. În condițiile în care modelul de clasă mini Skoda Citigo nu se mai comercializează în România, cea mai ieftină Skoda este Fabia, cu un preț care pornește de la 9.440 de euro.

6. Mitsubishi Space Star

Modelul de clasă mică al japonezilor l-a înlocuit, acum câțiva ani, pe popularul Colt. Prețul său de pornire este foarte competitiv: 9.627 de euro.

7. Toyota Aygo

Cea mai mică mașină prezentă pe piața românească are un preț de bază de 9.637 de euro, ceea ce n-o face foarte ieftină. Poate tocmai de aceea Toyota derulează o promoție până la finalul lunii martie, astfel că Aygo poate fi cumpărată de la 8.481 de euro. Cu acest prteț, Aygo s-ar fi clasat pe locul 3 în top 10 cele mai ieftine mașini noi pe care le poți cumpăra în România.

8. Hyundai i10

Abia intrat pe piață, Hyundai noul i10- beneficiază de cele mai noi tehnologii chiar dacă reversul meda.liei este prețul ceva mai mare. Modelul coreean poate fi achiziționat de la un preț de 9.996 de euro.

9. Suzuki Swift

Ca și Skoda Fabia de pe locul 5 și Citroen C3 de pe locul 10, Suzuki Swift joacă în clasa mică, având o ofertă de spațiu generoasă. Prețul său, de 10.370 de euro, nu este deloc mare din acest punct de vedere.

10. Citroen C3

Modelul francez completează acest top de pe ultima poziție, cu un preț de pornire de 10.572 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide