Top 10 mărci auto de evitat în SUA conform datelor Consumer Reports

Autor: Bogdan Bârliga 16 feb. 2023 Știri auto

În fiecare an cei de la Consumer Reports alcătuiesc o serie de clasamente bazate pe datele obținute de la clienți în care prezintă mărcile auto cu cele mai mari probleme din SUA.

Și cel mai nou top produce o surpriză neplăcută pentru producătorii europeni: modelele auto cu cele mai multe probleme prezente pe podium sunt produse de companii germane.

Top 10 mărci auto de evitat pe piața din SUA

Într-un clip video realizat de canadienii de la Car Help Corner se prezintă un Top 10 al mărcilor care au cele mai multe modele cu probleme.

Acest top a fost realizat pe baza clasamentului anual publicat de Consumer Reports și descoperim în fruntea clasamentului două mărci consacrate: Volkswagen și Mercedes-Benz.

Dacă în Europa și în România în special aceste două brand-uri germane sunt considerate printre cele mai bune se pare că în America lucrurile stau exact invers.

10. Nissan

Conform informațiilor prezentate în clipul video de Car Help Corner producătorul nipon a obținut doar 44 de puncte dintr-un maxim de 100 în clasamentul privind cele mai fiabile mașini.

Nissan Sentra este modelul cu cele mai multe probleme înregistrate în SUA.

9. RAM

Deși este o companie apreciată în SUA conform raportului emis de Consumer Reports brand-ul RAM este cotat cu un scor de 42 de puncte.

Cele mai multe probleme întâlnite la modelele produse de RAM au apărut la motoarele diesel.

8. Cadillac

Și această marcă de prestigiu în America are probleme serioase de fiabilitate: Cadillac  a reușit cu greu să obțină tot 42 de puncte din cele 100.

Cel mai slab cotat model este Cadillac Escalade fiind considerat un SUV cu probleme serioase de fiabilitate și costuri mari de reparație.

7. Ford

Datele Consumer Reports plasează Ford pe locul șapte în acest top cu 41 de puncte, iar din gamă modelul Explorer primește doar 16 puncte pentru fiabilitate.

6. Tesla

Compania deținută de Elon Musk a primit în raportul Consumer Reports doar 40 de puncte din cele 100 posibile. Deși nu s-au înregistrat probleme la motoarele electrice și componente, clienții au avut numeroase plângeri legate de calitatea materialelor și modul de asamblare a vehiculelor.

5. Chevrolet

Și acest brand american are probleme mari de fiabilitate: cotat doar cu 40 de puncte Chevrolet are câteva modele considerate problematice.

Printre acestea se numără Silverado 1.500 și Bolt.

4. GMC

Pentru că împarte platformele cu frații Cadillac și Chevrolet nici GMC nu putea să lipsească din acest top: compania a primit doar 36 de puncte și cel mai slab cotat model este Sierra 1.500

3. Volkswagen

Marca preferată de foarte mulți români nu stă atât de bine în clasamentul Consumer Reports: cei de la VW au obținut doar 31 de puncte.

Modelele cu cele mai multe probleme sunt Atlas și Tiguan, iar cei de la Car Help Corner susțin că reparațiile sunt mult mai scumpe comparativ cu ce oferă alți concurenți.

2. Jeep

Compania din grupul Stellantis a obținut doar 30 de puncte și pe lista modelelor cu probleme găsim Wrangler (24 puncte) și Gladiator ( 21 puncte).

Dacă ar fi să analizăm doar topul modelelor cu cel mai mic punctaj în topul fiabilității Jeep Wrangler s-ar plasa pe primul loc și Gladiator pe locul 3.

1. Mercedes-Benz

Pare greu de crezut dar datele din clasamentul Consumer Reports plasează compania premium germană pe primul loc în topul mărcilor auto cu probleme generate de fiabilitate.

Mercedes-Benz este cotat doar cu 26 de puncte în acest top valabil pentru SUA și modelul considerat cel mai puțin fiabil este GLE.

Iată și clipul video realziat de Car Help Corner pe baza datelor Consumer Reports:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube - Car Help Corner


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide