Top 10 mașini cu cea mai bună valoare de revânzare

Autor: Bogdan Bârliga 10 mart. 2023 Știri auto

Foarte puțini cumpărători din România decid să achiziționeze un autoturism după ce pun la capitolul costuri și valoarea estimată a autoturismului pe piața second după câțiva ani. Dar în SUA acest criteriu stă de multe ori la baza deciziei de cumpărare a unei mașini noi.

Și de această dată apelăm la informațiile furnizate de Car Help Corner pentru realizarea unui top al mașinilor cu cea mai bună valoare de revânzare. Deși datele sunt valabile pentru America de Nord în acest clasament apar și multe modele disponibile pe piața europeană, iar o scurtă trecere în revistă pe site-urile de vânzări auto confirmă această tendință și la noi.

Ce modele auto cea mai bună valoare de revânzare

Într-un Top 10 mașini echipate cu motoare fără probleme după 500.000 km realizat tot de Car Help Corner nicio o mașină germană nu era prezentă în clasament. De data aceasta avem un model german, dar tot modelele asiatice domină topul. Canadienii de la Car Help Corner au folosit datele iSeeCars pentru realizarea acestui top 10 mașini cu cea mai bună valoare de revânzare și reflectă situația din America de Nord. A fost luată în calcul valoarea de revânzare a unui autoturism după o perioadă de cinci ani.

10. Toyota Prius

Indiferent despre ce top ar fi vorba Toyota este prezentă cu minim cinci modele. Gama Prius se devalorizează cu doar 22,7% după cinci ani și deschide acest clasament. Modelul nipon peste disponibil și în Europa.

9. Tesla Model X

Acest model Tesla pierde 38,3% din valoarea inițială după o perioadă de cinci ani. În SUA e considerat un autoturism fiabil și se bucură de aprecieri.

8. Toyota RAV4

Un alt model de la Toyota în clasament: RAV4 poate fi comandat și în România, iar datele indică o devalorizare doar de 25,3% după cinci ani.

7. Toyota 4 Runner

Tot Toyota? Așa susțin cei de la Car Help Corner: 4 Runner e considerat un model foarte fiabil și pierde doar 21,7% din valoarea de achiziție după cinci ani.

6. Subaru Crosstrek / Honda HR-V

Cu o medie de 20,7% cele două modele asiatice se poziționează în acest top la egalitate: sunt apreciate pe piața din America de Nord pentru fiabilitate și costurile reduse de întreținere.

5. Honda Civic / Toyota Corolla

Și în acest caz Car Help Corner plasează două modele rivale pe același loc: Honda Civic și Toyota Corolla au o valoare medie de 16,3% ce trebuie scăzută prețul inițial după cinci ani.

4. Toyota Tundra

Acest model este disponibil doar pe piața din America de Nord și pare să fie foarte bine cotat: pierde doar 20,3%
din valoarea inițială după cinci ani.

3. Toyota Tacoma

Fie că ne place sau nu compania niponă domină total acest top 10 al mașinilor cu cea mai bună valoare de revânzare: modelul Tacoma pierde doar 14,9% din suma de achiziție după o perioadă de cinci ani.

2. Porsche 911

În cele din urmă avem și o mașină produsă în Europa: Porsche 911 nu are nevoie de prea multe prezentări și este cotat în acest top cu o devalorizare de 14.6% după cinci ani.

1. Jeep Rangler

Pentru că acest top reflectă situația de pe piața din America de Nord nu trebuie să ne mire plasarea modelului Jeep Rangler pe primul loc. Acest SUV robust disponibil și în România pierde doar 7,3% din valoare după o perioadă de cinci ani.

Top 10 mașini cu cea mai bună valoare de revânzare – VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota, Honda, Subaru, Porsche, Jeep


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide